Arkiv for ‘illustrasjon’ Category

«To draw you must close your eyes and sing» – Pablo Picasso

Jeg har endelig lært meg å bruke tegnebrettet til å TEGNE med!

Work in progress! Hår er vanskelig å tegne!

Satt og pirket litt med det i går kveld igjen, og når jeg bare har tatt tålmodighetspillen min, så går det jo! :) Må jobbe litt for å finne rett teknikk og sånn, men dette kan absolutt bli et artig tidsfordriv framover. Det er uansett mye bedre enn det jeg noen gang klarte å prestere i Illustrator :P

Fortsett å komme med forslag på navn til smykkebutikken, har fått inn et par allerede, men tar gjerne imot fler. Muffin til beste forslag ;)

Fritidssyssel 1

Jeg har fått tak i et tegnebrett! Etter at jeg outet ønskelista mi på bloggen her, kunne Anna fortelle at hun hadde et tegnebrett liggende som jeg kunne få kjøpe. Jeg fikk det ganske billig, og etter å ha sittet og rotet litt med det, klarte jeg få Gary festet til «digitalt papir».

TV’en Gary har vært min faste følgesvenn i tegneverdenen en stund nå, men han har kun opptrådt på fysisk papir inntil nylig. Jeg husker ikke helt hvordan Gary ble født, men jeg la merke til at han dukket opp oftere og oftere da jeg satt og klusset i diverse notatbøker, og nå har han fått både et navn, en personlighet og to snøresko.

Han kan være ganske hissig av seg (kan være på grunn av den rosa fargen han har fått), men er stort sett snill og grei. Han har veldig dårlig humor og forteller tørre vitser, og blir litt snurt hvis ingen ler eller hører på ham når han forteller. Snubler ofte i skosnørene sine og går i bakken oftere enn han har godt av, og har på grunn av det litt antenneproblemer. Er ellers en toppers TV. :)

Å bruke tegnebrett var ikke så lett som jeg hadde håpet, men jeg tror kanskje innstillingene jeg har er litt på bærtur. Jeg får sitte og plundre litt mer med det, og se om jeg får det til sånn som jeg vil ha det etterhvert. Ellers kan jeg jo meddele at det er en drøm å bruke et sånt brett til vanlig nettsurfing, så hvis tegnetålmodigheten min svikter meg, har jeg alltids en veldig avansert mus :P

Jeg har også en annen tegnevenn som har hengt med en stund. Han heter Skrangle og er veldig søt. Kommer nok en presentasjon av ham også etterhvert ;)

Oh, the arrogance!

Jeg prøver hardt å bli venner med ProMarkerstusjene som jeg kjøpte for en stund tilbake, men jeg merker at jeg rett og slett ikke har nok farger. Jeg blir nødt til å spare og kjøpe meg flere farger som passer sammen med hverandre, for nå er det smått vanskelig å lage skygger har jeg funnet ut.

Så i dag ble det en liten, arrogant dame uten skygger, og ikke helt ferdig, ettersom jeg gikk litt lei.

img_1375

Ehm, ja. Får se om jeg orker å gjøre henne ferdig når jeg får flere farger :P Vad tycks?

Life is the art of drawing without an eraser

På tide å være litt kreativ igjen! Jeg fikk jo så god respons sist jeg la ut noen tegninger jeg hadde laget, og nå har jeg fått laget noe litt mer enn bare pennestreker:

tegnegreis

Jeg fant LetraSet ProMarkers til en meget billig penge her i Trondheim, så da passet jeg på å kjøpe noen, samt litt papir av god kvalitet. Dette er noe helt annet enn å rable ned noen drodler med en penn eller fargelegge med vanlige «barnetusjer» skal jeg si deg! ProMarkers er alkoholbaserte tusjer, og er lette å jobbe med, med tanke på skyggelegging og fine overganger. :)

Tegningen over er ikke helt ferdig (og heller ikke helt vellykket, det var den første jeg tegnet med tusjene), men jeg skal scanne inn noen flere tegninger en dag. Gøy når kreativiteten får litt utløp på andre måter enn radio og foto :)

A drawing is simply a line going for a walk

Jeg skjønner ikke hvorfor ikke jeg klarer å oppdatere oftere, når kreativiteten min omtrent bobler over! Jeg får bare ikke satt den ut i livet :P Mer nøyaktig kan man vel si at jeg bruker så mye tid på å lete etter inspirasjon at jeg ikke har tid til å gjennomføre alt jeg vil, haha.

I går fant jeg igjen notatboka jeg hadde da jeg bodde i Göteborg for snart 3 år siden. Da tok jeg veldig mye buss og trikk, og pleide ofte å rable ned noen streker i boka på vei til skolen.

sketches

Nå for tiden kjører jeg bil samme hvor jeg skal, og tegningen blir det så som så med. Får vel bare skaffe meg en jobb som tillater busspendling igjen da :)

Who’s that girl?

Formen er ganske laber i dag, hadde noe febergreier i natt, og jeg dør jo litt hver gang jeg har feber. Dermed prøvde jeg å røre meg minst mulig i dag, litt fordi jeg også har vondt alle steder.

Jeg rører meg veldig lite når jeg sitter og piller med ting, så i dag fortsatte jeg å pille litt i Illustrator. Det går sakte framover, men i dag ble jeg så lei at jeg bare måtte kapitulere og legge på skyggene i Photoshop.

Det er kanskje lettere å kjenne igjen denne dama enn å finne meg på bildene i det forrige innlegget ;) Ser dere hvem det skal forestille?

EDIT: Det er Cameron Diaz, ja! Ikke så mange som klarte det, så jeg må vel øve meg litt mer…. :P

Untitled-1

Illustrate me, pt. 2

Jeg har jo som sagt satt meg som mål å bli superflink i Illustrator, men jeg synes det går litt treigt. Jeg har til nå åpnet programmet to ganger, og i mellomtiden har jeg prøvd å lest meg til hva som er triksene for å få til skikkelig fine illustrasjoner.

Til min store skuffelse finnes det ingen snarveier, og dessuten skjønner jeg fryktelig lite av verktøyene.

Jeg er ikke sikker på om det er masse bugs i programmet, eller om det bare er jeg som jobber på en forferdelig tungvint og rar måte (sannsynligvis er det det siste), så hvis du har enorme Illustrator-skills eller vet av noen som har,  er det bare å si fra.

Nå har jeg prøvd å bruke Paintbrush Tool istedet for Pen Tool for å tegne ansikter og sånn. Også har jeg prøvd å eksperimentere med hår:

blwillu3

illu2

Skyggelegginga er ikke helt bra, og det er ikke enkelt heller, så skyggene under øynene og på nesa har jeg gjort etterpå, i Photoshop. Men uansett hvor ræva dette er, så er det faktisk en liten forbedring fra forrige gang, eller hur?

Illustrate me

Jeg har nå på eget initiativ begynt å knote med Adobe Illustrator igjen, etter å ha sett flere eksempler på at det faktisk går an å få til kule tegninger hvis man bare orker å prøve.

Sist gang jeg åpnet programmet var for omtrent fire år siden, og jeg lærte ikke spesielt mye. Jeg har notert ned fire setninger fra en én time lange undervisningen, og det er ganske tydelig at jeg ikke likte verktøyet som heter «pen tool» (masse banneord bak notatene om dette verktøyet).

Nå har jeg satt meg ned og virkelig prøvd å få til noe fornuftig, jeg har til og med lest tutorials på nettet (!), og dette var det jeg fikk til den aller første gangen jeg prøvde å lage noe vettugt i Illustrator:

firstface-copy-copy

Hvis man legger til godviljen så ser man jo at det skal forestille bildet til høyre…? Eller?

Jeg kan ingenting om skyggelegging og hår og øyenvipper ennå, så det får komme så småningom (hvis jeg orker å fortsette da). Men alt i alt var jo ikke dette så halvgærent i og med at jeg er ganske så blodfersk innen dette. Synes jeg da. Og da går det jo an å fortsette en stund.

Nå skal jeg sette meg ned med øvinger og flere tutorials og se om jeg kan få til skygger sånn at trynene ikke blir så flate. Dette er jo nesten som å gå tilbake til skolebenken, haha :)

Og apropos skole; Joël hadde sin siste eksamen på grunnfag i dag og fikk toppkarakter! :D Grattis! :mrgreen:

Octo-what?

Jeg har veldig mange ting på «to do»-listen min for øyeblikket. Jeg må blant annet vaske klær, tenke på hva jeg skal pakke til ferien, rydde rommet, trene og redesigne bloggen. Derfor gjør jeg heller alt annet i stedet, og ender opp med dette:

octopussy

En ganske glad, liten blekksprut, laget i Photoshop og inspirert av en Illustrator-tutorial jeg så på nettet for lenge siden (og som jeg ikke finner igjen nå). Han ble jo litt søt? :P

Planen er å ta opp Illustrator en gang og skaffe meg skikkelig skills, noen som vet av gode tutorialsider?