Velkommen til mafiarekruttering

Den siste skiva til Kaizers, «Våre demoner» som er full av uutgitte demoer, landet i postkassa mi for noen dager siden. Siden albumet visstnok bare skulle være i salg i en uke, fant jeg det for godt å få tak i et fysisk eksemplar fremfor å laste det ned.

Jeg har jo vært blodfan siden førsteskiva kom ut, og har vært på min del av konserter med jærbuene, minst en konsert per tour. Den siste var Maskineri Tour, på Samfundet. Men på søndag spilte de på Blæst her i Trondheim, og denne konserten hoppet jeg ganske glatt over.

Jeg tror – så trist det enn høres ut og føles – at jeg har blitt for gammel. Eller så er det bare det at Kaizers har blitt litt kjedelige. «Maskineri» leverte ikke varene på den måten jeg er vant til.

Men «Våre demoner» er forsåvidt godt gammelt materiale, mye av det har jeg hørt før, og noe er nytt (for meg i allefall). Blant det nye gamle er dette geniale sporet som kalles «Prosessen»:


Kaizers Orchestra – Prosessen

Ellers er det også verdt å merke seg at «Den sjette sansen» endelig har fått albumplass!

«Våre demoner» kan du også sjekke på Spotify.

Prosessen

Velkommen til mafiarekruttering
Her er alle under læring
Så ta godt i mot presten
Alle vil bli med på suksessen
Så lenge det er penger i bildet
Penger i bildet

Me blir større og større dag for dag
me representere alle sosiale lag
i fra toppen av pyramiden og ned
eg ser det på deg, eg ser det på deg
du er som oss

For det vil bli revolusjon
Når du ser folk konverterer til en annen religion
Og dei som ikkje trur på meg i dag
Dei er en del av prosessen

Alt du har hørt om oss er sant
Me begynne å bli mange
Og har folk over heile landet
Det er ingenting som å sjå når de promenerer
Enkelte reagere, men andre applaudere
Og det er sånne som oss

For det vil bli revolusjon
Når du ser folk konverterer til en annen religion
Og dei som ikkje trur på meg i dag
Dei er en del av prosessen

Me tar dag for dag, konstruerer svar
gjer deg alt du vil ha
tenk strategi, tenk strategi

Du er i mine hender ka enn som skjer
La meg få din stemme, eg ber på mine kner
Du har så mange ting i vente
Bli med på suksessen
Sei til venner og kjente
De kan bli med på prosessen

For det vil bli revolusjon
Når du ser folk konverterer til en annen religion
Og dei som ikkje trur på meg i dag
Dei er en del av prosessen

4 kommentarer til “Velkommen til mafiarekruttering”

 1. Knut sier:

  Hæ? For gammel for Kaizers? Det var da litt av en erklæring. Min alder til tross, jeg var på Blæst sammen med 300 «blodfans» som har vært med lenge. En stor kveld med hovedvekt på låtene på Våre Demoner (som de fleste kunne allrede). Maskineri var et lavmål men live skuffer KO aldri. Du får sørge for å bli ung nok til en eller annen festivalopptreden senere i år.

 2. janne sier:

  Hehe, kanskje det. Jeg har bare ikke ork til å stå fremst og gaule til jeg mister pusten lenger, sånn som jeg har hatt for vane å gjøre. Og når jeg ikke orker det, så orker jeg ikke konsert heller, tror jeg. Vitsen er liksom litt borte når det ikke er noe gnist der ;)

  Men ja. Kaizers på Storås er absolutt oppe til vurdering.

 3. Stein Roar sier:

  Musikksmak kjenner ingen alder :-)

  Kaizers har nok gjort et lurt stunt her ja, de har fått god pressedekning på å gjøre dette.
  Har ikke lest bloggen din før, og nå får jeg begynne å følge med på hva du skriver.

  Ps. jeg er 33 og føler meg ung ;-) har to gutter som holder meg i øra.

 4. janne sier:

  Det er sant det, men tror kanskje konsertoppførselen har en viss alder? Eller så er det bare fjortis-stadiet mitt som (endelig) har gått over.

  Kaizers var smarte nok til å si at albumet var i salg i bare en uke, og de fleste (meg inkludert) beit jo på der.

  Hyggelig at du vil fortsette å lese! :)