The first death victim into orbit

I disse dager er det 40 år siden vi tobeinte begynte å løpe rundt på månen, og man har siden laget filmer og allment oppstyr rundt akkurat det. Astronauter er kule greier, men hva med romhunden Laika? Det første levende pattedyret som ble sendt i bane rundt jorda, og også det første dødsoffer i bane, ifølge Wikipedia.

Det er 52 år siden den sovjetiske blandingshunden fikk sitt livs (?) opplevelse, og i dag fant jeg faktisk en tributevideoen til romhunden!

Der Bruder har nemlig nettopp fått sansen for electronica, og sendte meg et par Trentemølleralbum. Der fant jeg en kul remix av en sang, og videoen til denne låten er tilfeldigvis en hyllest til Laika :)

Moan (Trentemøller Vocal Remix ft. Ane Trolle)

For den aller beste remixen, sjekk denne Spotify-linken!

5 kommentarer til “The first death victim into orbit”

 1. Susanne sier:

  Huff, jeg er for glad i dyr til å kunne skjønne hva NASA drev med… Menmen.

 2. janne sier:

  Ja, Sovjet brukte hunder, USA brukte aper. Vet ikke hva som er verst :/

 3. Susanne sier:

  SV; Han kommer frivillig bort til meg og spør; Susanne, skal vi ta bilder idag?
  Så.. det sier mye xD

  Men han kan ikke bli modell når han blir stor har han sagt, fordi når man spiller på ManU så spiller man hele tiden, så det vil rett og slett ikke bli tid til noen modelljobber. Hha, han er søtest.

 4. Ithil sier:

  En veldig fin video med en liten referanse til Laika, The Motorhomes’ «Into the night»: http://www.youtube.com/watch?v=t1_U8ep_n8Y

  Forresten, var det du som for en stund siden etterlyste noen artige bøker? Jeg kan anbefale «Et mulig mirakel» av Brian Strause :D

 5. janne sier:

  Ah, fin sang! Og takk for boktips :D

Si noe!

:) ;) :s :P :( :-x :/ :D <3 more »