Times they are a-changing

Tidligere denne uka var jeg hjemme og rydda litt i tingene mine som står i kjelleren hjemme hos mamma og pappa. På en par-tre timer tror jeg at jeg gikk gjennom hele barndommen og ungdomstida mi, via skolebøker og leker. Mye skolearbeid ble kasta, men en del beholdt jeg, så som gamle bøker med tegninger, stiler og tentamener.

Én av disse skriveoppgavene tok jeg med meg hit til Ranheim, og leste gjennom da jeg kom hjem. Det var litt godt-vondt, for jeg innså hvor flink jeg var til å skrive da jeg gikk på videregående, og samtidig skjønte jeg hvor lite flink jeg er NÅ. Jeg skriver veldig lite for tiden, og aldri fiksjon.

I tillegg til stilen fant jeg igjen masse gamle bilder!
Fra venstre: 14 år og med reggis i kjeften (herregud), og 7 år og med tyggis i kjeften.

Jeg lurer på om oppgaven lød: «Skriv i 20 minutter uten stopp, om det som faller deg inn». Min historie ble en beskrivelse av en pasient som har vært ute for en hendelse som aldri riktig kommer fram i teksten. Etter hvert som man leser, skjønner man at ikke alt er som det skal med pasienten. Det er en mininovelle som jeg i retrospekt er veldig fornøyd med, men som jeg kanskje ikke brød meg noe særlig om da jeg skrev den.

Jeg vurderer å legge den ut på bloggen, eller kanskje bare begynne å skrive nye historier og håpe på at skrivegleden og det lille som er av talent fortsatt ligger et sted i bakhodet og ulmer.

Og når vi først er inne på forandringer og skriving, så får jeg vel ta bladet fra munnen og fortelle at jeg har sluttet i P5, og skal gå tilbake til å være skrivende journalist igjen! :) Jeg har tenkt på det en stund, og lille julaften tok jeg mot til meg og sa opp min faste stilling i radioen.

Fra mandag av er jeg sportsjournalist i Adresseavisen, og det tror jeg skal bli gøy! :)

Edit: Radioassistant har skrevet sak om det, les her!

18 kommentarer til “Times they are a-changing”

 1. Kristin sier:

  Gratulerer med ny jobb! :)

  (stemmer forøvrig ja til at du legge ut novella frå fordums tider ;) )

  janne svarer:

  Takk takk! Ja, jeg tror den skal legges ut en gang! Æææ, skummelt :P

 2. Anna GL sier:

  Gratulerer med ny jobb og at det ordnet seg såpass raskt! :)

  janne svarer:

  Takk! Ja, gikk fort i svingene, men det er jo bra :)

 3. Grattis med ny jobb <3
  Herlige bilder ;) Moro å rydde i gamle ting ;D

  SV: Sveits er herlig :) Nærmer seg veldig vinterferie og når den er ferdig er det mars, og det er jo faktisk en vårmåned ;)

  janne svarer:

  Tusen takk! Jeg storkoser meg hver gang jeg går gjennom gamle ting, spesielt bilder ;)

 4. Gratulerer så mye med ny jobb, spennende! :D

  janne svarer:

  Tusen hjarteleg :D

 5. Camilla S.T sier:

  GRATTIS med jobb! Det er sikkert gøy med litt forandring! :)
  Merker det selv, jeg suger jo til å skrive nå i forhold til hvor «kreativ» jeg var på videregående. Rart med det.. hehe.
  Ha en fin kveld! :)

  janne svarer:

  Takk takk! Blir jo sånn når man ikke skriver noe særlig, må holde det ved like :)

 6. Vad söta bilder på dig från barndomen, roligt att se! :-)

  Kram o ha en fin kväll

  janne svarer:

  Tusen takk! :)

 7. Miss Jones sier:

  Haha. Så søt! :D Jeg hadde også regulering på den tiden og like kort hår :P Oioi :P En gang ble jeg spurt av tre jenter om jeg ville danse med en annen jente, det jævla kortet håret gjorde at jeg så ut som en gutt! JEG var 12 og hadde ikke fått pupper! Buhu! :P

  janne svarer:

  Hahahahaha, jeg døøør :D Jeg hadde OGSÅ kjempekort hår da jeg var 12, og ble tatt for å være gutt på en skiskytterkonkurranse jeg var med på. KJEMPEGØY! :P

 8. Milla sier:

  gratulera så mye! så søt du va på bildene! fantastisk. eg elske gamle bilder :)

  janne svarer:

  Takk for det :D Ja, kjempesøt med plirende øyne og skinner i kjeften ;)

 9. Monika sier:

  Grattis med ny jobb:))Du er tøff!
  Og søte bilder da, haha;D

  janne svarer:

  Takk! Følte meg mer dum enn tøff noen minutter, men nå er jeg enig i at det var litt tøft ;)

Si noe!

:) ;) :s :P :( :-x :/ :D <3 more »