Arkiv for ‘ego’ Category

Ønskeliste 2015

Det funket så fint i fjor, så jeg slår til med årets ønskeliste igjen, tre dager før jul!

julogsaann

- jeg vil ha snø i år også. Jeg krever ikke så mye, jeg vil bare ha nok snø til at det ikke er grønne plener å se på julaften. Bildet over er tatt i dag, 21. desember og kunne like gjerne vært tatt i april, før løvet spretter. SNØ! NÅ!

- kuldegrader. Sånn at alpintanlegget i Meråker kan lage snø om det ikke detter ned noe av seg selv. Og da kan jeg kjøre nedoverski eller brett. Og det ønsker jeg meg også, når jeg tenker meg om.

- treningsmotivasjon. Det må presiseres at jeg jobber med saken, men jeg har vært sjuk. Hvilket fører meg til neste punkt:

- at alle jeg er glad i får være friske og ha det bra. Jeg er litt glad i meg selv også, så dette inkluderer altså undertegnede. Men de andre er viktigst.

- en videreføring av første ønske: nok snø til at Storlirennet kan gjennomføres. For da kommer treningsmotivasjonen litt av seg selv.

- at folk begynner å ta litt hensyn til andre. I trafikken, på butikken, på bussen og generelt. Vær snille!

- at jeg fortsetter med å være flink til å lage middag, hver dag.

- jeg ønsker meg også at jeg får besøke et nytt land i 2016.

- og at Donald Trump finner ut at han skal drite i det han holder på med nå, og flytte til Bouvet-øya. Kan godt ta med seg alle de andre tullingene også, de som ikke gjør verden til et bedre sted. Det blir fullt på Bouvet-øya i så fall, men det er jo ikke mitt problem.

Ingen av disse tingene kan kjøpes, bare ønskes. Og de er herved ønsket til den som fikser slikt. Håper han/hun/det leser bloggen min.

God jul!

Den store vassleiken

Noe av det morsomste som skjedde under årets P3Aksjon, var jo at jeg fikk lov å lede «Den store vassleiken», med Ronny som deltaker for en gangs skyld.

Nå var det jo selvsagt ikke programledelsen som gjorde det så gøy, men det at folk var så tynnslitte etter 99 timer direktesendt radio, at absoulutt ALT var gøy!

Nailed it!

Angående forrige innlegg: check!

10724885_1552791184969327_2055911148_n

I går kom julestemningen dettende ned fra himmelen og i dag er det en del minusgrader, så fortsetter det sånn som dette, blir det jo hvit jul på ordentlig! Så kjekt, da kan jeg fortsette på ønskelista mi:

- at jeg klarer å fortsette med treningen. PTen min har «slått opp» med meg (gir seg som PT), og jeg føler meg som en forkommen dådyrkalv i skogen. Han er verdens beste trener, så det at han nå slutter gjør at jeg må klare alt sjæl! Nå har han lært meg massevis, og jeg har jo klart å komme i grisegod form én gang, så jeg må da vel klare det igjen. Men helt alene!? Hjelp!

- at jeg får fortsette å reise litt. Trenger ikke være så mye og så langt, det er bare fint å få se andre steder enn Trondheim. (Note to self: husk å ta sommerferie i 2015.)

- jeg ønsker meg å få passe på en liten pus igjen. Vi har til nå hatt besøk av tre små og én stor, og det var så gøy! Fosterhjem for liten kattunge der, altså.

- at håret mitt vokser fortfortfort!

- mer tålmodighet.

- sjokolade.

- at alle jeg er glad i får ha det bra og være friske. Og fred på jorden.

Dette ble visst en god blanding av nyttårsforsetter og ønskeliste, gitt. Jaja. Herved er alt på listen ønsket! Fint om noen tipser nissen om innlegget.

Ønskeliste

Hvis jeg bare får ønske meg èn ting til jul, så vil jeg ha snø. Nok snø til at det går an å gå på ski i marka, nok snø til at det føles litt lysere når det blir mørkt, nok snø til at det blir julestemning, og nok snø til at vi slipper å bekymre oss over at det kanskje aldri blir skikkelig vinter igjen, takket være klimaforandringene.

IMG_9802

ÆSJ!

Nå skal jeg for en gangs skyld skrive om noe annet enn godteri i denne bloggen her!

ADVARSEL: IKKE LES VIDERE HVIS DU IKKE VIL SE BILDER AV EDDERKOPPER!

Uken som gikk var nemlig en relativt dårlig edderkopp-uke for min del.

Jeg har aldri vært veldig glad i edderkopper, men etter hvert som jeg har blitt eldre har jeg blitt flinkere og flinkere til å takle dem. Nå kan jeg (på en god dag) til og med plukke dem opp og slippe dem ut, for jeg har jo lært meg at de ikke er onde dyr som lever kun for å plage meg.

Men jeg må jo dele mine to traumatiske opplevelser i uka som gikk.
Det startet på mandag da jeg satte meg i bilen. Frontruta var full av dugg takket være en kald natt, og mens jeg satt og hutret og ventet på at duggen skulle forsvinne og bilen bli varm, oppdaget jeg en passasjer i bilen som var omtrent like forfrossen som meg:

eddd

Vanligvis har jeg ikke de helt store problemene med disse «langfotingene», men denne så faktisk litt tverr og irritert ut også, mest sannsynlig for at den hadde vært innesperret uten mat i en kald bil en hel natt (og fordi den antakelig hadde krøpet inn i bilen min mens jeg var på Byåsen og nå hadde havnet i en helt annen bydel).

Etter litt styr fikk jeg buksert den opp på et ark og føyset den ut av bilen, og de påfølgende to timene fikk jeg småpanikk hver gang mitt eget hår kom borti nakken min.

Men så. På torsdag. Da våknet jeg og stirret rett på denne:

edder2

Og jeg bare:

2457004-crying2

Og så bare:

there-was-a-spider-i-panicked

For, hallo:

edder1

Den var jo like lang som lillefingeren min! Jeg hørte meg selv si: «Hva faen!?» før ninjaen i meg våknet, og jeg kastet meg over på den andre siden av senga og bygde et fort av dyner og puter rundt meg. Jeg ble sittende en stund og se på denne skapningen som åpenbart bedrev yoga og akkurat nå holdt på med asanaen «downward facing dog»:

downward_facing_dog_plank_3

Så begynte jeg å sende snapchats til alle jeg kjente for å få bekreftet at jada, dette er et voksent eksemplar av arten, og at jeg hadde all mulig grunn og rett til å være på randen av sammenbrudd.

Etter omtrent ti minutter skjønte jeg jo at jeg aldri kom til å komme meg på jobb den dagen, med mindre det nye husdyret bestemte seg for å gå ut selv. For JEG hadde i hvert fall ingen planer om å ta i den der, for den satt jo i taket, og kunne når som helst hoppe ned og begynne å spise meg. Hadde den sittet på gulvet kunne jeg muligens ha sluppet en vase eller noe over den, og i hvert fall fanget den der, men ikke når den satt i taket.

Og jeg kunne I HVERT FALL ikke dra på jobb mens den fortsatt var der, for jeg VET jo at den hadde kommet til å gjemt seg under puta mi, eller enda verre; invitert kompisene sine på fest.

Så det ble en slags mexican standoff, der vi satt og målte hverandre med blikket, han i yoga-posisjon, jeg lett skjelvende med mobilen i hånda, traumatisert for livet og ute av stand til å gå ut av rommet.

Enden på visa?

edder3
Christian måtte komme hjem. Jeg antar at det hadde vært på sin plass å kvitte seg med edderkoppskrekken, med mindre regjeringen innfører størrelsesbegrensninger på edderkopper.

Søhøøøtt!

01d3772098c011e3b96312ba2a1f7330_8

Jeg har alltid vært veldig glad i alt som er (litt for) søtt, og har som regel fylt på ekstra sukker i både te, kakao og jålekaffe om jeg har hatt anledning til det. Nå, derimot. Nå blir jeg kvalm av en skarve kopp kakao med bittelitt krem oppi. Enten har jeg blitt voksen, eller så har det skjedd noe annet rart. Jeg satser på at det er «noe annet rart». Men godt var det jo, og perfekt å tøyse i seg mens man ser nordmenn få utdelt medaljer på Medal Plaza i Sotsji!

The Wolf of Wall Street

Ser at «The Wolf of Wall Street» har fått Oscar-nominasjoner i bøtter og spann, og jeg kan med hånda på hjertet si at dette er en film jeg har lyst til å se ene og alene fordi traileren er så ufattelig kul!

Jeg fikk blant annet kinogavekort av Christian til jul, men de er øremerket en Kongesal-visning av Hobbiten, så denne får jeg nesten be ham med meg på sjæl ; )

Årsoppsummering 2013

Her kommer min oppsummering av året som gikk, først i bilder, så i tekst!

Kollasjer3

Det er vel ikke noe vits i å la bildene tale for seg, her trengs det vel litt forklaring også. Men i bunn og grunn har 2013 bydd på: min første TV-produksjon («Norges tøffeste» for NRK), vi har hatt to fosterkatter hjemme og jeg har i tillegg klappet og tatt bilder av en hel haug andre katter, jeg var i Östersund og hilste på Kristina og Jimmy, 17. mai-toget så jeg fra en vinduskarm i Nordre (knallutsikt!), vi har flyttet inn i nytt hus, plukket sjøstjerner, spist VELDIG mye god mat, jeg har så smått lært å lage kul mat sjæl, kjøpt meg sykkel, jobbet mye, kjøpt iPad, fylt 30 år, løpt mitt første halvmaraton, jobbet masse og hatt eget sommerprogram, vært i Bergen, vært i Alicante, vært masse i Oslo, feiret P3s 20-årsdag, farget håret lilla, drukket øl og solt meg på egen veranda, hengt masse i Bymarka, gått opp Stoltzekleiven i Bergen, måket snø, skrapt is, laget mine første vafler og sett en drøss med flotte solnedganger. Og sikkert enda mye mer som jeg ikke husker nå!

Et av målene jeg hadde i fjor var å dra til New York. Det ble det ikke noe av, men i 2014 klarer jeg det. Turen er bestilt, og i år feirer jeg bursdagen min i the Big Apple! Gleder meg!

 

2013

Det er populært å summere opp året som har gått i bloggen sin, og det har jeg også gjort de siste årene, fram til og med 2011. På slutten av 2012 hang ikke min verden sammen såpass at jeg fikk ordnet en oppsummering, hvilket er synd, for 2012 var rett og slett et fantastisk år (selv om lite av det havnet på bloggen).

Dette blir et langt og teksttungt innlegg.

(mer…)

Hadet, Signy!

Tenkte jeg bare skulle fortelle at Signy har fått seg et permanent hjem nå! Hun flyttet på gård (ja, en ekte gård, ikke «gård» som noen dyr drar til når det røyner på) for en ukes tid siden, og i følge F.O.D. trives hun godt der : ) Skal innrømme at det var kjedelig å få beskjed om at hun skulle flytte, men ingenting er bedre enn at hun nå får et varig hjem!

signy_d

skjerf
Jeg savner jo selvsagt skjerfet mitt.

Det var supertrivelig å ha henne på besøk, så nå har vi sagt fra om at vi gjerne passer på flere kattunger som skulle trenge fosterhjem!

Og bortsett fra at jeg savner det svarte kattedyret, så spiser jeg altfor mye Non-Stop (!) for tida. Herregud, aner dere hvor godt det er!?

Hjuliet

Hils på Hjuliet!

hjuliet

Hun er ny i husholdningen, og ble et fullverdig familiemedlem i går, da jeg tok turen ned på XXL for å lete opp en tohjult venn. Jeg har nemlig fått løpeforbud, på grunn av at jeg har vært litt ivrig med treningen i det siste. Jeg har rett og slett overbelastet føttene, og må derfor trene alternativt litt framover. Jeg har siklet på ny sykkel lenge, og løpeforbudet rettferdiggjør på en måte et sykkelkjøp i høst.

Det står «Juliet» på henne, men takket være et navneforslag på Instagram, har hun nå blitt døpt «Hjuliet», et navn som klinger bedre og som passer henne perfekt. Vi var ute på en kort runde sammen i går, og selv om jeg er relativt støl i stjerten i dag, tror jeg det her kan bli et fint bekjentskap.

Ellers så har vi fått en skryteplakat på jobb i dag. P3 fyller 20 år neste uke, og i den anledning pynter vi lokalene med bilder av oss selv:

p320

 

Summertime sadness

Hei og hå!

Tenkte bare å fortelle at jeg fortsatt lever, og at jeg foreløpig ikke har noen planer om å drepe denne bloggen helt. Jeg har jo veldig lyst til å blogge hver gang jeg er innom andres blogger, problemet er bare at jeg ikke føler at jeg har noe å fortelle.

Men jeg kan jo prøve. Jeg har brukt sommeren på å jobbe, og har faktisk hatt eget program sommeren gjennom. Det het «Janne Helen» – originalt nok – og var stort sett en fin smoothie av musikk, god stemning og fine lyttere. Bare se på kommentaren jeg oppdaget da jeg logget inn i dag:

Litt lei meg for at jeg ikke så den før nå, men fortsatt like koselig! Takk, Kristoffer!

Etter å ha delt ut en DAB-radio hver dag til disse finingene som hørte på, ble jeg med et produksjonsteam for NRK ut i skogen for å spille inn «Norges tøffeste» (<– link). Jeg hadde jobben som reporter, og har altså fått være med på min første TV-produksjon. Det var fantastisk morsomt med en drøss fine folk å jobbe med, det var slitsomt, og det var bratte læringskurver. Og ga definitivt mersmak. Premiere på NRK3 8. oktober!

Og bare så det er sagt, så kommer ikke jeg til å synes på skjermen, altså. Bortsett fra i rulleteksten.

Jeg kan ikke vise bilder fra selve innspillingen, men jeg kan vise et bilde av meg som tøffer meg på en ATV jeg fikk kjøre en av dagene:

Bildet er tatt av Hege Jonli, en av de kuleste damene jeg ble kjent med under innspillingen.

Høsten har forsåvidt også gått i ett så langt. I starten av måneden heiv jeg meg med på et halvmaraton uten å tenke meg om. Jeg klarte å gjennomføre, og selv om det gikk litt sakte, klarte jeg også å løpe hele veien! Det er ikke verst for en som har vært inaktiv i ti år (la opp som skiskytter i 2003), og som begynte å trene igjen for 2,5 måned siden! Jeg var veldig stolt da jeg kom i mål etter føkkings 21 tilbakelagte kilometer, og jeg klarte ikke å gå skikkelig på et par dager, men det var fantastisk gøy!

Sånn så jeg ut like etter målgang. Klarte å halte meg bort til trikken etterpå,
og den lille gåturen på 300 meter fra trikken til huset tok nesten 20 minutter.

Etter dette bar det på ferie rett til Alicante en uke for litt avslapning, sol og bad. Jeg har ikke hatt sommerferie på noen år, så dette var veldig etterlengtet (og veldig varmt).

28 grader, sol og varmt vann. Kveldene brukte vi til å lete opp de spisestedene
med best karakter på TripAdvisor. Anbefaler isbaren Livanti Gelato di Sicilia. Prøv lakris-isen!

I helgen har jeg vært i Oslo på fest med radiobransjen, nemlig Radiodager 2013. I korte trekk er det en haug med radiofolk som samles for å være med foredrag, fest og prisutdeling. Veldig gøy, og veldig mange fine folk.

Her er P3-gjengen samlet. Bildet er stjålet av Benedicte fra mP3.
Får bare beklage at det store hodet mitt er i veien for Steinar Sagen.

Se der! I utgangspunktet logget jeg bare inn for å komme med et musikktips, men nå har jeg faktisk fått til et helt ekte blogginnlegg av det gode, gamle slaget! High five til meg! Og så skal jeg komme med selve tipset også, for før helgen forvillet jeg meg inn i landet av Lana Del Rey-remixer. Jeg tilhører dem som elsker «Born to die»-albumet, og da jeg fant denne Nick Warren-remixen (Spotify) av «Summertime sadness», tenkte jeg at det var for dumt å ikke dele den. Det er verdt å sjekke ut instrumentalversjonen også. Og for å banne i kirken: disse to versjonene er bedre enn originalen. Så det så.

Man kan si hva man vil om henne, men jeg elsker både dama og stemmen!

Og det får være slutten på dette etterhvert lange blogginnlegget. Håper vi sees/høres/leses igjen snart!

New ink

Jeg spontantatoverte meg i dag. Broderen og kjæresten var på Trondheim Tattoo Convention, og de lurte på om jeg også ville komme en tur. «Ja», sa jeg. Og så kom jeg hjem med evig musikk i ørene.

Fortsatt med litt blod og blekksøl på. Men fin, synes jeg!
Får vel ta et bilde til når den har grodd litt.

29. juli 2012

Hello! Her kommer tre Instagrambilder for å fortelle litt hva jeg gjør for tiden (jeg heter @jannehelen der for dem som lurer):


Jobben er ekstremt gøy! Jeg sender i helgene og nettene og storkoser meg,
samtidig som jeg feirer at OL er i gang, med den engelske genseren min ; )


Og jeg har kjøpt meg en liten radio til å ha på kjøkkenet. Har savnet å spise frokost med
radioselskap, så dette var på tide.

Og så dette, da. Jeg har tråkket over. Skjedde mens jeg var på joggetur.

Foten har nå blitt grønn (..?), men den er ikke like vond som den var tidligere i uka. Skal få ordna en time hos fysio, tenker jeg. Lurer på om det kan ha røket et leddbånd her, og det var vel egentlig bare et spørsmål om tid før det skjedde… ; )

Hva gjør du i sommer?

Bilder, tur og jobb

Hepp! Tre ting: jeg har tatt mange bilder i det siste, jeg har vært i London, og jeg har begynt å jobbe igjen! Kronologisk:


Det kryr av katter i området her. Og jeg tar bilder av ALLE. Mjau!


For ikke å snakke om at det kryr av fantastiske solnedganger!


Og jeg og søstra var i London helgen som var. Knalltur, knall reiseselskap og veldig artig!


De hadde jordbær og sjokoladefontene inne på Madame Tussaud’s.


Vi rakk å prøve hatter på millionvis før vi dro hjem : )

Og sist men ikke minst: jeg har begynt på sommerjobben min!

Sommerjobben er altså i NRK P3 og jeg skal være DJ der ut august : ) Har allerede hatt min første nattsending og min første søndagssending kommer nå til helgen. Jeg storkoser meg, tenk å ha musikk og god stemning som jobb! : )