Arkiv for ‘jobbejanne’ Category

Faith in the human race: restored

I dag skjedde det noe som gjorde at jeg fikk tilbake troen på menneskeheten.

Ok da, har kanskje ikke hatt SÅ dårlig tro på oss, men enkelte av oss er snillere enn andre.

Følgende skjedde nemlig i dag; lagde matpakke før jeg dro på jobb, glemte matpakke på benken hjemme, oppdaget katastrofen da jeg vel hadde kommet på jobb, og skrev følgende på Facebook:

Skjermbilde 2014-01-26 kl. 18.43.25

La meg bare nevne at jeg spiser MYE og ofte. Og uten mat og drikke er det ikke bare sånn at jeg slutter å fungere. Jeg blir et monster. Så i det store og det hele så jeg litt svart på å være fire timer på jobb uten noe føde (bortsett fra pepperkakene og rosinene).

Og det er da det skjer: Erik, en av mange kolleger i NRK, kommer i lett jogg inn i studio – med matpakke! :D

1660213_10153733996385006_33449608_n

Altså, det her er sånt som redder liv. Jeg ble så glad, jeg hadde jo aldri i verden trodd at noen skulle komme med mat bare fordi jeg sutret på Facebook. Og jeg hadde nok overlevd uten også, det var bare så himla koselig! Og get this: han hadde faktisk tatt seg tid til å kutte opp litt agurk og en gulrot også, i tillegg til ost, salami, rundstykker og knekkebrød. Jeg kan love at det var en fornøyd Janne som sendte resten av sendingen i dag ;)

Årsoppsummering 2013

Her kommer min oppsummering av året som gikk, først i bilder, så i tekst!

Kollasjer3

Det er vel ikke noe vits i å la bildene tale for seg, her trengs det vel litt forklaring også. Men i bunn og grunn har 2013 bydd på: min første TV-produksjon («Norges tøffeste» for NRK), vi har hatt to fosterkatter hjemme og jeg har i tillegg klappet og tatt bilder av en hel haug andre katter, jeg var i Östersund og hilste på Kristina og Jimmy, 17. mai-toget så jeg fra en vinduskarm i Nordre (knallutsikt!), vi har flyttet inn i nytt hus, plukket sjøstjerner, spist VELDIG mye god mat, jeg har så smått lært å lage kul mat sjæl, kjøpt meg sykkel, jobbet mye, kjøpt iPad, fylt 30 år, løpt mitt første halvmaraton, jobbet masse og hatt eget sommerprogram, vært i Bergen, vært i Alicante, vært masse i Oslo, feiret P3s 20-årsdag, farget håret lilla, drukket øl og solt meg på egen veranda, hengt masse i Bymarka, gått opp Stoltzekleiven i Bergen, måket snø, skrapt is, laget mine første vafler og sett en drøss med flotte solnedganger. Og sikkert enda mye mer som jeg ikke husker nå!

Et av målene jeg hadde i fjor var å dra til New York. Det ble det ikke noe av, men i 2014 klarer jeg det. Turen er bestilt, og i år feirer jeg bursdagen min i the Big Apple! Gleder meg!

 

Hjuliet

Hils på Hjuliet!

hjuliet

Hun er ny i husholdningen, og ble et fullverdig familiemedlem i går, da jeg tok turen ned på XXL for å lete opp en tohjult venn. Jeg har nemlig fått løpeforbud, på grunn av at jeg har vært litt ivrig med treningen i det siste. Jeg har rett og slett overbelastet føttene, og må derfor trene alternativt litt framover. Jeg har siklet på ny sykkel lenge, og løpeforbudet rettferdiggjør på en måte et sykkelkjøp i høst.

Det står «Juliet» på henne, men takket være et navneforslag på Instagram, har hun nå blitt døpt «Hjuliet», et navn som klinger bedre og som passer henne perfekt. Vi var ute på en kort runde sammen i går, og selv om jeg er relativt støl i stjerten i dag, tror jeg det her kan bli et fint bekjentskap.

Ellers så har vi fått en skryteplakat på jobb i dag. P3 fyller 20 år neste uke, og i den anledning pynter vi lokalene med bilder av oss selv:

p320

 

Summertime sadness

Hei og hå!

Tenkte bare å fortelle at jeg fortsatt lever, og at jeg foreløpig ikke har noen planer om å drepe denne bloggen helt. Jeg har jo veldig lyst til å blogge hver gang jeg er innom andres blogger, problemet er bare at jeg ikke føler at jeg har noe å fortelle.

Men jeg kan jo prøve. Jeg har brukt sommeren på å jobbe, og har faktisk hatt eget program sommeren gjennom. Det het «Janne Helen» – originalt nok – og var stort sett en fin smoothie av musikk, god stemning og fine lyttere. Bare se på kommentaren jeg oppdaget da jeg logget inn i dag:

Litt lei meg for at jeg ikke så den før nå, men fortsatt like koselig! Takk, Kristoffer!

Etter å ha delt ut en DAB-radio hver dag til disse finingene som hørte på, ble jeg med et produksjonsteam for NRK ut i skogen for å spille inn «Norges tøffeste» (<– link). Jeg hadde jobben som reporter, og har altså fått være med på min første TV-produksjon. Det var fantastisk morsomt med en drøss fine folk å jobbe med, det var slitsomt, og det var bratte læringskurver. Og ga definitivt mersmak. Premiere på NRK3 8. oktober!

Og bare så det er sagt, så kommer ikke jeg til å synes på skjermen, altså. Bortsett fra i rulleteksten.

Jeg kan ikke vise bilder fra selve innspillingen, men jeg kan vise et bilde av meg som tøffer meg på en ATV jeg fikk kjøre en av dagene:

Bildet er tatt av Hege Jonli, en av de kuleste damene jeg ble kjent med under innspillingen.

Høsten har forsåvidt også gått i ett så langt. I starten av måneden heiv jeg meg med på et halvmaraton uten å tenke meg om. Jeg klarte å gjennomføre, og selv om det gikk litt sakte, klarte jeg også å løpe hele veien! Det er ikke verst for en som har vært inaktiv i ti år (la opp som skiskytter i 2003), og som begynte å trene igjen for 2,5 måned siden! Jeg var veldig stolt da jeg kom i mål etter føkkings 21 tilbakelagte kilometer, og jeg klarte ikke å gå skikkelig på et par dager, men det var fantastisk gøy!

Sånn så jeg ut like etter målgang. Klarte å halte meg bort til trikken etterpå,
og den lille gåturen på 300 meter fra trikken til huset tok nesten 20 minutter.

Etter dette bar det på ferie rett til Alicante en uke for litt avslapning, sol og bad. Jeg har ikke hatt sommerferie på noen år, så dette var veldig etterlengtet (og veldig varmt).

28 grader, sol og varmt vann. Kveldene brukte vi til å lete opp de spisestedene
med best karakter på TripAdvisor. Anbefaler isbaren Livanti Gelato di Sicilia. Prøv lakris-isen!

I helgen har jeg vært i Oslo på fest med radiobransjen, nemlig Radiodager 2013. I korte trekk er det en haug med radiofolk som samles for å være med foredrag, fest og prisutdeling. Veldig gøy, og veldig mange fine folk.

Her er P3-gjengen samlet. Bildet er stjålet av Benedicte fra mP3.
Får bare beklage at det store hodet mitt er i veien for Steinar Sagen.

Se der! I utgangspunktet logget jeg bare inn for å komme med et musikktips, men nå har jeg faktisk fått til et helt ekte blogginnlegg av det gode, gamle slaget! High five til meg! Og så skal jeg komme med selve tipset også, for før helgen forvillet jeg meg inn i landet av Lana Del Rey-remixer. Jeg tilhører dem som elsker «Born to die»-albumet, og da jeg fant denne Nick Warren-remixen (Spotify) av «Summertime sadness», tenkte jeg at det var for dumt å ikke dele den. Det er verdt å sjekke ut instrumentalversjonen også. Og for å banne i kirken: disse to versjonene er bedre enn originalen. Så det så.

Man kan si hva man vil om henne, men jeg elsker både dama og stemmen!

Og det får være slutten på dette etterhvert lange blogginnlegget. Håper vi sees/høres/leses igjen snart!

29. juli 2012

Hello! Her kommer tre Instagrambilder for å fortelle litt hva jeg gjør for tiden (jeg heter @jannehelen der for dem som lurer):


Jobben er ekstremt gøy! Jeg sender i helgene og nettene og storkoser meg,
samtidig som jeg feirer at OL er i gang, med den engelske genseren min ; )


Og jeg har kjøpt meg en liten radio til å ha på kjøkkenet. Har savnet å spise frokost med
radioselskap, så dette var på tide.

Og så dette, da. Jeg har tråkket over. Skjedde mens jeg var på joggetur.

Foten har nå blitt grønn (..?), men den er ikke like vond som den var tidligere i uka. Skal få ordna en time hos fysio, tenker jeg. Lurer på om det kan ha røket et leddbånd her, og det var vel egentlig bare et spørsmål om tid før det skjedde… ; )

Hva gjør du i sommer?

Bilder, tur og jobb

Hepp! Tre ting: jeg har tatt mange bilder i det siste, jeg har vært i London, og jeg har begynt å jobbe igjen! Kronologisk:


Det kryr av katter i området her. Og jeg tar bilder av ALLE. Mjau!


For ikke å snakke om at det kryr av fantastiske solnedganger!


Og jeg og søstra var i London helgen som var. Knalltur, knall reiseselskap og veldig artig!


De hadde jordbær og sjokoladefontene inne på Madame Tussaud’s.


Vi rakk å prøve hatter på millionvis før vi dro hjem : )

Og sist men ikke minst: jeg har begynt på sommerjobben min!

Sommerjobben er altså i NRK P3 og jeg skal være DJ der ut august : ) Har allerede hatt min første nattsending og min første søndagssending kommer nå til helgen. Jeg storkoser meg, tenk å ha musikk og god stemning som jobb! : )

Lubin!

Tjoho! Jeg er på håndballtur igjen, denne gangen i Lubin, Polen. Her er et bilde av katten som bor i resepsjonen på hotellet. Den er mest sannsynlig bittelitt tunghørt, og trives best med å ligge oppå varmeovnen.

I dag har jeg klart å bli solbrent i panna, tror jeg da. Jeg sov med ansiktet ut mot sola på alle de tre flightene vi var gjennom, og nå er jeg rød og har noe som ligner utslett i pannebrasken. Det er fint og flott. I morgen er det kamp mot Lubin. Jeg skal ta bilder selv, og har fått låne med et 200 mm fastobjektiv som veier en trillion kilo (omtrent) og som gir meg vondt i ryggen.

For alle som lurer: krateret etter visdomstannen har det ganske bra. Fikk tatt stingene i går, og da ble alt meget bedre. Forøvrig har jeg tilegnet meg en fantastisk fin gulgrønn flekk på kjeven etter inngrepet, så jeg ser jo helt smashing ut nå: rød i panna, blå under øynene og gul på kjeven. ;)

Det var alt!

ZRK Buducnost vs Byåsen

Hej på er!

Tenk at hele september fikk fly forbi uten at jeg klarte å oppdatere en eneste gang. Jeg gremmes. Men jeg har det etter forholdene bra, må vite, selv om det blir mye jobb. Nå i helgen skal jeg for eksempel til Montenegro og dekke mesterligakampen mellom Buducnost og Byåsen. Det kommer til å bli temmelig spesielt, vet jeg. Buducnost-fansen er til tider både ville og gale, og det ligger an til et lurveleven uten like når Byåsen skal spille på søndag. Slik var det da Larvik var der i vår:

Å jada. Jeg kommer jo til å være døv etter denne kampen. Ønsk meg lykke til :P

Again and again

Da er det vel på tide med et «siden sist»-innlegg igjen. Siden forrige innlegg har det blitt mye jobbing og tenking for alle som har jobbet med nyheter og hendelser. Nå er det derfor på sin plass med et innlegg med (stort sett) koselige ting igjen. Altså – siden sist har jeg:

Spilt Shuffleboard – det var skøy!


Drukket mikrobrygg med Christian, Frode og Kristian.


Drukket ymse kaffedrinker med Martin og Anna.


Vært med bror på IKEA og handlet hyller og planter :P


Hatt besøk av Kristina og Jimmy, som her har inntatt «alvorlig journalist»-posen.


Blitt intervjuet av tyrkisk avis etter terrorangrepet.


Vært på Corvettetreff og sett mye fint og skinnende.


Ligget en hel dag på Væreholmen, og slikket sol og kjøpt is av rar ismann med rar isbil.


Klipt meg.

I tillegg har jeg rukket å bli litt arbeidsledig igjen :/ Da vet dere mer om meg, hva med dere? Hvordan har sommeren vært?

En vegg av vann

Jeg klarer ikke å slutte å se på denne videoen. Forferdelig og fascinerende på samme tid.

I og med at Japan er et i-land, vil dekningen av dette jordskjelvet og tsunamien bli mye bredere enn for eksempel tsunamien i 2004, der vi stort sett kun fikk se amatørvideoer. Videoen jeg har limt inn fra NRK er filmet fra lufta og viser hvordan bølgen tar seg innover landet.

Fine folk

Jeg var hjemme i Meråker en tur i går og feiret bursdagen til pappa, og da passet jeg på å få hjelp av broderen til å ta produktbilder til butikken min. Han har en del mer fotoutstyr enn meg, og da ble det litt bilder av oss selv innimellom alle kakestykkene og muffinsene :)

Så fine er vi til vanlig. Hele tiden. Og matchende genser er viktig.


Mamma ville også festes til film.


Bursdagsbarnet!


Og sååå fine ble bildene som Bror hjalp meg å fikse! :)

Nå skal jeg bare redigere bildene og fikse en fin header, så blir det butikk («vi leeeker ikke butikk»)! Har allerede solgt litt til venner og kjente, og det er alltid gøy at noen synes det jeg lager selv er fint! :) Håper på å få alt ferdig i løpet av helgen, til tross for at jeg har arbeidshelg.

Apropos arbeid; jeg tror jeg skal ta litt bilder av arbeidsmiljøet mitt og dele med dere! Sist jeg blogget om hvordan det var å være sportsjournalist, fikk jeg faktisk litt morsomme reaksjoner fra en av sjefene her, så nå tror jeg at jeg til og med skal ta bilder av gutta jeg jobber med om dagen, for å se hvordan det blir mottatt :P Det er en super gjeng, så de har ingenting å frykte ;)

Over og ut, kaffegrut!

Hilsen fra sykestua

Hej hej bloggeeeeen! (Leses med nasal stemme og stockholmsdialekt)

Som vanlig når det skjer store ting i livet mitt (som for eksempel hvis jeg bytter jobb), blir jeg sjuk. Intet unntak denne gangen heller, dessverre. Jeg har nettopp kommet hjem etter en lang og våt dag på ski-NM i Steinkjer, og jeg var langt fra den eneste som var i litt hanglete form i Adressa-troppen. Men det var veldig gøy, høyt tempo og mye action! :)

Jeg har ikke rukket å svare på de fine kommentarene jeg har fått, ei heller har jeg fått til noe særlig med oppdatering. I tillegg har jeg jobbehelg, så jeg må helt enkelt bare ta igjen bloggen når jeg får tid. Nå er jo NM straks over, så til uka burde jeg få til noe nytt her ;)

Men NOE har jeg da klart i løpet av de siste dagene! Jeg har funnet navn til Epla-butikken, og har allerede opprettet den. Så nå skal jeg bare lage litt muffins og andre søte småting, så er det klart for grand opening! :) Navnet fikk jeg foreslått fra en leser, som selvfølgelig får en muffin i posten som takk for hjelpen. :)

Avslører navn og vinner til uka! :D God helg alle sammen!

Times they are a-changing

Tidligere denne uka var jeg hjemme og rydda litt i tingene mine som står i kjelleren hjemme hos mamma og pappa. På en par-tre timer tror jeg at jeg gikk gjennom hele barndommen og ungdomstida mi, via skolebøker og leker. Mye skolearbeid ble kasta, men en del beholdt jeg, så som gamle bøker med tegninger, stiler og tentamener.

Én av disse skriveoppgavene tok jeg med meg hit til Ranheim, og leste gjennom da jeg kom hjem. Det var litt godt-vondt, for jeg innså hvor flink jeg var til å skrive da jeg gikk på videregående, og samtidig skjønte jeg hvor lite flink jeg er NÅ. Jeg skriver veldig lite for tiden, og aldri fiksjon.

I tillegg til stilen fant jeg igjen masse gamle bilder!
Fra venstre: 14 år og med reggis i kjeften (herregud), og 7 år og med tyggis i kjeften.

Jeg lurer på om oppgaven lød: «Skriv i 20 minutter uten stopp, om det som faller deg inn». Min historie ble en beskrivelse av en pasient som har vært ute for en hendelse som aldri riktig kommer fram i teksten. Etter hvert som man leser, skjønner man at ikke alt er som det skal med pasienten. Det er en mininovelle som jeg i retrospekt er veldig fornøyd med, men som jeg kanskje ikke brød meg noe særlig om da jeg skrev den.

Jeg vurderer å legge den ut på bloggen, eller kanskje bare begynne å skrive nye historier og håpe på at skrivegleden og det lille som er av talent fortsatt ligger et sted i bakhodet og ulmer.

Og når vi først er inne på forandringer og skriving, så får jeg vel ta bladet fra munnen og fortelle at jeg har sluttet i P5, og skal gå tilbake til å være skrivende journalist igjen! :) Jeg har tenkt på det en stund, og lille julaften tok jeg mot til meg og sa opp min faste stilling i radioen.

Fra mandag av er jeg sportsjournalist i Adresseavisen, og det tror jeg skal bli gøy! :)

Edit: Radioassistant har skrevet sak om det, les her!

Melodi Grand Prix

Tusen takk for all respons på smykkeinnlegget! Jeg tror jeg gjør som Linn sier; lager meg en butikk på Epla :) Men først må jeg ha et bra navn på butikken, så hvis noen har et bra forslag til et kort og kult navn, så si fra! Kan gi bort et cupcakesmykke til det beste forslaget ;)

Så er det på tide med noen bilder igjen! Jeg var jo ute og dekket MGP på Ørlandet for P5 i helga, og da hadde jeg med både radioutstyr og fotoapparat:


Stooor hangar! Dette er utsikten fra pressesenteret.


Sichelle. Jeg trodde hun kalte seg «Seashell». Der tok jeg feil.


Seashell igjen. :P


Rikke fra Åste og Rikke. En drøm å intervjue, rett og slett en herlig dame! :)


Jada. Keep of Kalessin og frøken Rybak.
Har forresten alltid lurt på hvordan de klarer å spille gitar på den måten.

Artig opplevelse, selv for meg som ikke er all verdens til MGP-tilhenger. :)

Bambi på glattisen

Jeg har jo helt glemt å fortelle at jeg var på glattkjøring forrige mandag – temmelig nøyaktig 10 år etter første gang! Neida, jeg har ikke mista lappen eller noe sånt, oppdraget var faktisk å lage en radioreportasje om det.

Kjørelærer Andreas og medelev Martin.

Jeg har dessverre ikke bilder fra da jeg fikk prøve meg, men la meg si det sånn: jeg er MEGET overrasket over hvor mye som har forandret seg i bilene på ti år! Nå klarer jo bilene alt selv, mens «før i tida» var jo det å rette opp en sleng og rette opp kontraen etterpå lærebokstoff.

NÅ derimot, er det nesten umulig å kjøre på seg en sleng hvis du kjører en ny bil. Og får du en, kan du bare trykke in clutchen og la antispinnen ta seg av det, eller bremse rolig og kontrollert og la ABS-bremsene ta deg trygt ut av situasjonen.

Kjørelærer Andreas holdt på å le seg ut av ledd da jeg rattet som en gal for å rette opp en sleng jeg aldri fikk, så det var jo en aha-opplevelse :P

Jeg har dessverre ingen bilder fra da jeg kjørte, men jeg har lyd!

Janne på glattkjøring by jannehelen

Hehe :)

Fun (eller «fun») fact: man skal ALDRI ha på dunjakke når man kjører bil! Årsak: setebeltet blir ikke stramt nok, og i dunjakka er det bare luft (og litt dun), og luft beskytter ikke mot noe som helst. Man kan derfor få større skader av å bruke dunjakke enn å ta den av før man setter seg i bilen. Dette var ny informasjon for meg, og kanskje for dere også. Dagens moralpreken, barn!