Arkiv for ‘mat’ Category

Nytt bloggtips!

Haha, det er jo å skyte seg selv i foten å komme med bloggtips som det eneste jeg gjør her, men når jeg selv er med og driver bloggene, så må det være greit! Denne ukens tips er Persaunet Middagsklubb sin blogg, en klubb jeg er stolt medlem av! Vi er fem stykker på jobb som er med i denne klubben.

Vi møtes hver tirsdag for å lage mat og skravle, det vil si; vi deler på matlagingen og hvert klubbmedlem lager mat til resten hver femte uke. Det betyr at fire av fem tirsdager kan jeg rusle hjem til noen og få hjemmelaget, god mat! Kjempedeal!

Bloggen vår ser sånn ut:

Skjermbilde 2015-11-05 kl. 21.33.12

Den funker også på mobil (hei, responsivt design!), og vi er driftige nok til å spille inn en podcast ved hvert møte også. De finner du her!

Stikk innom dersom du har lyst til å høre på fjaset, eller trenger middagstips!

Persaunet Middagsklubb <– lenke!

Froyo, mofo!

Iiiih, rekker akkurat å oppdatere før det blir april! Målet mitt (med bloggen) i år er å oppdatere minst en gang i måneden, og nå holdt det på å gå galt :P

b1885fecb90811e382b312ce70f87122_8

Men så kom jeg på at jeg kunne vise fram hva jeg har puttet i trynet i dag, nemlig frozen yoghurt. Trondheim har – o lykke – fått egen bar med massevis av godt strøssel og gode sauser! Vi var i Alicante i fjor høst, og jeg flyttet mer eller mindre inn på froyo-baren der, det var hinsides all fornuft. De hadde ubegrensede mengder av smaker og strø, og det kostet ingenting heller. Her på Cielo i Trondheim må man betale litt mer, men se da! De har FUDGE-STRØ!!!

Jeg klarte selvsagt ikke å begrense meg i dag, så det ble fire smaker på yoghurten og ni forskjellige strø, så alle smakene druknet jo i hverandre, men det var fryktelig godt likevel. Neste gang skal jeg gå for smaker som ligner litt på hverandre, og ikke tømme hele lakrisboksen over til slutt… ;)

Søhøøøtt!

01d3772098c011e3b96312ba2a1f7330_8

Jeg har alltid vært veldig glad i alt som er (litt for) søtt, og har som regel fylt på ekstra sukker i både te, kakao og jålekaffe om jeg har hatt anledning til det. Nå, derimot. Nå blir jeg kvalm av en skarve kopp kakao med bittelitt krem oppi. Enten har jeg blitt voksen, eller så har det skjedd noe annet rart. Jeg satser på at det er «noe annet rart». Men godt var det jo, og perfekt å tøyse i seg mens man ser nordmenn få utdelt medaljer på Medal Plaza i Sotsji!

Tips & tricks

isisisis

Altså, denne «isen» MÅ prøves! Godt og ikke minst sunt!

Man tager (1 porsjon):
1 banan
7-8 jordbær
litt vaniljekesam

Del bananen  i biter og legg i fryseren en liten time. Blend sammen med jordbær og kesam (du kan også bruke yoghurt).

Jeg bruker frosne jordbær også, men da må man jobbe litt mer for å få blendet det skikkelig sammen. Kan varieres med mango, kirsebær, bringebær og annet man måtte ha for hånden. Perfekt som dessert når man ikke har vanlig is i fryseren ; )

Min «is» blir som regel litt rennende, men det er fordi jeg er litt generøs med kesamen ; ) Oppskriften fant jeg her!