Arkiv for ‘fantastisk’ Category

Ny hobby

Hjemme hos mamma og pappa i Meråker, er det stort sett elleville tilstander bak huset, der fuglematen henger. Kjøttmeis, blåmeis, gulspurv og dompap i skjønn forening, med skjæra som den eneste slangen i paradiset. Men stort sett får småfuglene fråtse i fred, og når jeg er hjemme synes jeg det er SÅ stas å sitte og se på disse gærningene.

Så da jeg fant ut at det finnes fuglematere til å henge på vinduet, tenkte jeg at dette kunne være min mulighet til å få litt flere naturopplevelser i min egen stue i Trondheim.

Det tok litt tid, altså. Jeg måtte ut og vise fuglene maten, kaste kornblandingen mot dem, og lage sti bort til huset. Jeg la til og med maten på vannbrettet på vinduet, så de skulle se den. Og plutselig en lørdag, funket det, og den første blåmeisen satt der.

12339014_1937965583095729_1598202094_n

Denne ene blåmeisen er lett å kjenne igjen fordi han hakker på trepinnen mellom hvert frø han spiser. Han er ganske bråkete ;) Jeg tenker at han kan hete Hans. Hvis det er en dame, kan hun hete… Hansa?

I dag la jeg i hvert fall ut mer frø, og har også hatt besøk av to kjøttmeiser i tillegg til Hans og en annen blåmeis! Så det er jo ikke helt Meråker-tilstander, men det skal jo ikke mer enn dette til for å glede meg. Jeg er jo en enkel sjel.

Tella & Janne

Advarsel: hvis du ikke liker edderkopper, er det sikkert lurt å stoppe å lese her, og google «cute kittens» istedet. Her, jeg har gjort det for deg: lenke til søte kattunger.

Jeg har bare så lyst til å vise frem hva jeg klarte tidligere i høst, nøyaktig ett år etter at jeg postet innlegget med Aragog/Shelob/Cthulhu i hovedrollen.

Edderkoppskrekken har hatt bolig i meg så lenge jeg kan huske, og den skiller ikke mellom store eller små, levende eller døde, med nett eller uten. Alle har vært like skumle, og bare tanken på å møte en tarantella uten glassbur rundt har vært fryktinngytende. Så da jeg plutselig, og uten forvarsel oppdaget Tella i teltet vårt under P3Aksjonen, bråstoppet jeg i døra og var nesten på vei ut igjen før jeg fikk sagt «araknofobi».

Tella var likevel ikke helt løs, hun var trygt plassert i en plastboks, og hadde ikke tenkt seg noen steder. Og så satt hun helt rolig. Derfor tenkte jeg at det ikke kunne være helt krise å være i samme rom i det minste. Og så begynte jeg å tenke at det kunne jo være litt morsomt å ta på boksen hun satt i. Og så fant jeg ut at det kunne være interessant å holde henne. Hun er jo tross alt full av pels:

12145047_412491078962023_270994922_nFoto: Rashid Akrim/NRK

Jeg tror faktisk at størrelsen og gemyttet gjorde utslaget. Hadde hun hoppet opp og ned i boksen sin, hadde jeg jo aldri turt dette, for tenk om hun hadde fått panikk og hoppet rundt og satt seg fast i håret mitt, herregud!

Men siden hun var litt bedagelig og litt nysgjerrig, gikk det så fint, så! Og så hadde hun kjempemyke føtter! Litt som en skeptisk kattunge, bare med dobbelt antall bein og øyne :P

Dette har på ingen måte kurert den vanlige edderkoppskrekken min. De der store husedderkoppene som av og til dukker opp inne, gir meg fortsatt adrenalinstøt, og jeg kunne aldri tatt en sånn i hånda mi, fordi de er så raske og forsvinner hvor som helst. En tarantella vil man jo stort sett alltid se og sånn sett vite hvor den er til enhver tid.

Mvh, stolt edderkoppholder.

 

Lysshow

Noen ganger skulle jeg ønske speilrefleksen var med overalt, men når man er på vei hjem fra trening og sårt trenger en dusj, så er ikke det å ha et kamera i vesken førsteprioritet. Førstepri er jo egentlig å komme seg hjem og få tatt den dusjen, men så leverer naturen dette:

12107687_192076894457542_781559230_n

Og da må man jo bare drite i å kjøre hjem, men komme seg til et sted uten så mye lysforurensing, og bare nyte showet.

Jeg satt i Rotvollfjæra i Trondheim en liten halvtime og bare glante. iPhonen klarer selvsagt ikke å levere bilder som rettferdiggjør det jeg så, men det er en liten smakebit i hvert fall. Det skiftet i grønt, hvitt og rødt, og det var ren magi en liten stund.

Jeg er så takknemlig for at jeg får oppleve sånne ting innimellom.

Froyo, mofo!

Iiiih, rekker akkurat å oppdatere før det blir april! Målet mitt (med bloggen) i år er å oppdatere minst en gang i måneden, og nå holdt det på å gå galt :P

b1885fecb90811e382b312ce70f87122_8

Men så kom jeg på at jeg kunne vise fram hva jeg har puttet i trynet i dag, nemlig frozen yoghurt. Trondheim har – o lykke – fått egen bar med massevis av godt strøssel og gode sauser! Vi var i Alicante i fjor høst, og jeg flyttet mer eller mindre inn på froyo-baren der, det var hinsides all fornuft. De hadde ubegrensede mengder av smaker og strø, og det kostet ingenting heller. Her på Cielo i Trondheim må man betale litt mer, men se da! De har FUDGE-STRØ!!!

Jeg klarte selvsagt ikke å begrense meg i dag, så det ble fire smaker på yoghurten og ni forskjellige strø, så alle smakene druknet jo i hverandre, men det var fryktelig godt likevel. Neste gang skal jeg gå for smaker som ligner litt på hverandre, og ikke tømme hele lakrisboksen over til slutt… ;)

Faith in the human race: restored

I dag skjedde det noe som gjorde at jeg fikk tilbake troen på menneskeheten.

Ok da, har kanskje ikke hatt SÅ dårlig tro på oss, men enkelte av oss er snillere enn andre.

Følgende skjedde nemlig i dag; lagde matpakke før jeg dro på jobb, glemte matpakke på benken hjemme, oppdaget katastrofen da jeg vel hadde kommet på jobb, og skrev følgende på Facebook:

Skjermbilde 2014-01-26 kl. 18.43.25

La meg bare nevne at jeg spiser MYE og ofte. Og uten mat og drikke er det ikke bare sånn at jeg slutter å fungere. Jeg blir et monster. Så i det store og det hele så jeg litt svart på å være fire timer på jobb uten noe føde (bortsett fra pepperkakene og rosinene).

Og det er da det skjer: Erik, en av mange kolleger i NRK, kommer i lett jogg inn i studio – med matpakke! :D

1660213_10153733996385006_33449608_n

Altså, det her er sånt som redder liv. Jeg ble så glad, jeg hadde jo aldri i verden trodd at noen skulle komme med mat bare fordi jeg sutret på Facebook. Og jeg hadde nok overlevd uten også, det var bare så himla koselig! Og get this: han hadde faktisk tatt seg tid til å kutte opp litt agurk og en gulrot også, i tillegg til ost, salami, rundstykker og knekkebrød. Jeg kan love at det var en fornøyd Janne som sendte resten av sendingen i dag ;)

Tips & tricks

isisisis

Altså, denne «isen» MÅ prøves! Godt og ikke minst sunt!

Man tager (1 porsjon):
1 banan
7-8 jordbær
litt vaniljekesam

Del bananen  i biter og legg i fryseren en liten time. Blend sammen med jordbær og kesam (du kan også bruke yoghurt).

Jeg bruker frosne jordbær også, men da må man jobbe litt mer for å få blendet det skikkelig sammen. Kan varieres med mango, kirsebær, bringebær og annet man måtte ha for hånden. Perfekt som dessert når man ikke har vanlig is i fryseren ; )

Min «is» blir som regel litt rennende, men det er fordi jeg er litt generøs med kesamen ; ) Oppskriften fant jeg her!

Signy

signy

signy4

Dette er altså Signy som vi har passet på den siste uka. Vi har nemlig meldt oss som krisehjem/fosterhjem for katter hos Foreningen for omplassering av dyr. Det innebærer at vi passer på katter som det for eksempel ikke er plass til på herberget, eller som er for små til å være der, helt til man finner et permanent hjem for dem.

Signy kom forrige søndag, og har rett og slett sjarmert oss i senk. Hun er ekstremt tillitsfull, kosete og litt tøff i trynet. Og så elsker hun å være der vi er, hun er veldig glad i folk. Og når hun kommer og legger seg på fanget og blir strøket litt på, settes malemotoren i gang.

Da hun kom hit, forpliktet vi oss mer eller mindre til å reklamere litt for henne, for uansett hvor godt vi liker å ha henne her, så er det jo tross alt bedre at hun får seg et permanent hjem, der hun kan slå seg til ro og få være ute (og få snille «foreldre»). Så det er egentlig det jeg gjør nå. Har du lyst på, eller kjenner du noen som vil ha et søtt lite nøste hjemme hos seg på permanent basis, så tips dem gjerne om denne lille pelsballen, og/eller del dette med dem. Du kan også lese mer om Signy på FOD sine hjemmesider, her.

Jeg har jo ikke noe lyst til at hun skal dra, men jeg vil jo at hun skal få seg et ordentlig hjem. ; )

signy3
Meget avslappet liten frøken. Dette var første kvelden.

signy2
Det KAN hende at produktiviteten går litt ned hvis du må jobbe mye på laptop hjemmefra.
Det går jo ikke an å motstå disse øynene.

signy1
Og hun er glad i alt med fjær på. Denne fjærpinnen har fått gjennomgå.

 

 
ALT med fjær på er gøy. Dette er en hjemmelaget ball av fjær, avispapir og tape. Low maintenance katt!

Og hvis ting med fjær på ikke funker, så kan man gi henne en brekkbønne. Det fikk hun av meg en kveld hun var nysgjerrig på hva jeg spiste. Hun lekte med den i nesten en halvtime uten å engang ense at jeg la roastbeef i matskålen hennes.

Vil du gi Signy et godt hjem med fine utemuligheter, kan du ta kontakt med FOD her.

Hjuliet

Hils på Hjuliet!

hjuliet

Hun er ny i husholdningen, og ble et fullverdig familiemedlem i går, da jeg tok turen ned på XXL for å lete opp en tohjult venn. Jeg har nemlig fått løpeforbud, på grunn av at jeg har vært litt ivrig med treningen i det siste. Jeg har rett og slett overbelastet føttene, og må derfor trene alternativt litt framover. Jeg har siklet på ny sykkel lenge, og løpeforbudet rettferdiggjør på en måte et sykkelkjøp i høst.

Det står «Juliet» på henne, men takket være et navneforslag på Instagram, har hun nå blitt døpt «Hjuliet», et navn som klinger bedre og som passer henne perfekt. Vi var ute på en kort runde sammen i går, og selv om jeg er relativt støl i stjerten i dag, tror jeg det her kan bli et fint bekjentskap.

Ellers så har vi fått en skryteplakat på jobb i dag. P3 fyller 20 år neste uke, og i den anledning pynter vi lokalene med bilder av oss selv:

p320

 

Mal din egen stjernetåke

Ekstremt terapeutisk og avslappende: mal din egen stjernetåke her.

Mjau mjau

Hellå! Jeg har det veldig fint, mye har skjedd, og det kommer nok til å komme innlegg om det snart. Men akkurat nå sitter jeg kattevakt for Påsan, katten til min bror og hans kjæreste. Og han er så fiiin! Og snill!

20121209-180120.jpg

20. juli 2012

Hallå! Skal bare vise fram solnedgangen i Trondheim igjen. Det ER så fint her på kveldene : )

20120720-161600.jpg

Welcome to the inner workings of my mind

Man blir jo litt påvirket av jobb, og denne låta som jeg har spilt noen ganger nå, MÅ jeg dele med dere. Den er så nydelig! Jeg vet ikke så mye om disse annet enn at de er en duo fra New York, om jeg ikke tar grundig feil. Lyssna nu!

MS MR – Hurricane

 

Teksten til låta (temmelig lesbar) finner du her.

You know darn well I can’t play without a g-g-guitar string!

YouTube er fantastisk! Denne perlen fant jeg igjen i kveld, holdt på å le meg skakk! Tom & Jerry er genialt, i overkant voldelig kanskje, men utvilsomt enorm underholdningsverdi.

Latteren på Tom helt på slutten er ubetalelig! Hahahahaha!

There’s a machine on my foot!

Fikk et tips i dag om å sjekke videoer av folk som har tatt visdomstenner. Jeg fant denne, og lurer på hvorfor i all verden ikke vi får sånn bedøvelse her til lands!

Sjekk når hun ser kattene sine på ca 11:35!

Soccer gone fun!

Hvis du, som meg, ikke er overbegeistret for vanlig fotball, er dette tre versjoner av sporten som det er verdt å få med seg. Fortsatt er elektrosjokkfotball (vist i innlegget nedenfor) en personlig favoritt, men disse havner ikke langt bak:

Kikkertfotball:

Hoppeballfotball:

Siamesisk tvillingfotball:

Forøvrig har jeg nå tatt juleferie i hele fire dager, så nå sitter jeg som et slakt i sofaen og egentlig bare tar livet med stor ro. Deilig! GOD JUL, alle sammen :)