Arkiv for ‘musikk’ Category

Cool

Kanskje den fineste låta i verden akkurat denne uka!

Summertime sadness

Hei og hå!

Tenkte bare å fortelle at jeg fortsatt lever, og at jeg foreløpig ikke har noen planer om å drepe denne bloggen helt. Jeg har jo veldig lyst til å blogge hver gang jeg er innom andres blogger, problemet er bare at jeg ikke føler at jeg har noe å fortelle.

Men jeg kan jo prøve. Jeg har brukt sommeren på å jobbe, og har faktisk hatt eget program sommeren gjennom. Det het «Janne Helen» – originalt nok – og var stort sett en fin smoothie av musikk, god stemning og fine lyttere. Bare se på kommentaren jeg oppdaget da jeg logget inn i dag:

Litt lei meg for at jeg ikke så den før nå, men fortsatt like koselig! Takk, Kristoffer!

Etter å ha delt ut en DAB-radio hver dag til disse finingene som hørte på, ble jeg med et produksjonsteam for NRK ut i skogen for å spille inn «Norges tøffeste» (<– link). Jeg hadde jobben som reporter, og har altså fått være med på min første TV-produksjon. Det var fantastisk morsomt med en drøss fine folk å jobbe med, det var slitsomt, og det var bratte læringskurver. Og ga definitivt mersmak. Premiere på NRK3 8. oktober!

Og bare så det er sagt, så kommer ikke jeg til å synes på skjermen, altså. Bortsett fra i rulleteksten.

Jeg kan ikke vise bilder fra selve innspillingen, men jeg kan vise et bilde av meg som tøffer meg på en ATV jeg fikk kjøre en av dagene:

Bildet er tatt av Hege Jonli, en av de kuleste damene jeg ble kjent med under innspillingen.

Høsten har forsåvidt også gått i ett så langt. I starten av måneden heiv jeg meg med på et halvmaraton uten å tenke meg om. Jeg klarte å gjennomføre, og selv om det gikk litt sakte, klarte jeg også å løpe hele veien! Det er ikke verst for en som har vært inaktiv i ti år (la opp som skiskytter i 2003), og som begynte å trene igjen for 2,5 måned siden! Jeg var veldig stolt da jeg kom i mål etter føkkings 21 tilbakelagte kilometer, og jeg klarte ikke å gå skikkelig på et par dager, men det var fantastisk gøy!

Sånn så jeg ut like etter målgang. Klarte å halte meg bort til trikken etterpå,
og den lille gåturen på 300 meter fra trikken til huset tok nesten 20 minutter.

Etter dette bar det på ferie rett til Alicante en uke for litt avslapning, sol og bad. Jeg har ikke hatt sommerferie på noen år, så dette var veldig etterlengtet (og veldig varmt).

28 grader, sol og varmt vann. Kveldene brukte vi til å lete opp de spisestedene
med best karakter på TripAdvisor. Anbefaler isbaren Livanti Gelato di Sicilia. Prøv lakris-isen!

I helgen har jeg vært i Oslo på fest med radiobransjen, nemlig Radiodager 2013. I korte trekk er det en haug med radiofolk som samles for å være med foredrag, fest og prisutdeling. Veldig gøy, og veldig mange fine folk.

Her er P3-gjengen samlet. Bildet er stjålet av Benedicte fra mP3.
Får bare beklage at det store hodet mitt er i veien for Steinar Sagen.

Se der! I utgangspunktet logget jeg bare inn for å komme med et musikktips, men nå har jeg faktisk fått til et helt ekte blogginnlegg av det gode, gamle slaget! High five til meg! Og så skal jeg komme med selve tipset også, for før helgen forvillet jeg meg inn i landet av Lana Del Rey-remixer. Jeg tilhører dem som elsker «Born to die»-albumet, og da jeg fant denne Nick Warren-remixen (Spotify) av «Summertime sadness», tenkte jeg at det var for dumt å ikke dele den. Det er verdt å sjekke ut instrumentalversjonen også. Og for å banne i kirken: disse to versjonene er bedre enn originalen. Så det så.

Man kan si hva man vil om henne, men jeg elsker både dama og stemmen!

Og det får være slutten på dette etterhvert lange blogginnlegget. Håper vi sees/høres/leses igjen snart!

New ink

Jeg spontantatoverte meg i dag. Broderen og kjæresten var på Trondheim Tattoo Convention, og de lurte på om jeg også ville komme en tur. «Ja», sa jeg. Og så kom jeg hjem med evig musikk i ørene.

Fortsatt med litt blod og blekksøl på. Men fin, synes jeg!
Får vel ta et bilde til når den har grodd litt.

Welcome to the inner workings of my mind

Man blir jo litt påvirket av jobb, og denne låta som jeg har spilt noen ganger nå, MÅ jeg dele med dere. Den er så nydelig! Jeg vet ikke så mye om disse annet enn at de er en duo fra New York, om jeg ikke tar grundig feil. Lyssna nu!

MS MR – Hurricane

 

Teksten til låta (temmelig lesbar) finner du her.

You’d better run, better run, outrun my gun

Naboene har fest og enkelte av dem går rundt i overaller og stråhatt utenfor her. Hehe. Jeg har nettopp kommet hjem fra bursdagsfeiring. Min kjære mor fylte år i «går», altså lørdag. Hurra! Uansett; dårlig musikk borte hos naboene, bra musikk her:

Foster the people – Pumped up kicks

Jeg har tatt noen bilder og sånn i det siste. Jeg tenkte å poste noen en dag. Jeg skal anstrenge meg hardt for å få til det. Har lagt merke til at det hjelper på fotolysten å montere på 50 mm’eren på kameraet. Så det skal jeg gjøre igjen snart. L8r!

L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.

Alle har sikkert hørt denne før, men poster den likevel :)

Ja, jeg lever fortsatt, i aller beste velgående. Jeg er lei meg for at jeg ikke har mulighet til å ta flere bilder, blogge om rare ting og svare på kommentarer, og jeg savner virkelig å blogge. Men så er det ganske godt å ikke måtte tenke på at «dette må jeg blogge» eller «nå MÅ jeg få tatt noen kule bilder til bloggen». Bloggfri er egentlig ganske deilig også ;)

Selv begynner jeg å bli ganske spent på høsten. Da er vikariatene mine i Adressa over, og per nå har jeg ikke lagt noen planer. Om noen vet av jobber eller andre ting jeg kan sysselsette meg med etter midten av august en gang, er det bare å si fra. Kanskje jeg skal stikke fra landet og bli borte et halv år nede i Asia? Kanskje blir jeg en sånn superblogger med ti innlegg om dagen, jeg får jo ganske mye fritid når jeg ikke jobber. Kanskje jeg skal prøve å bli Norges svar på Kissie? :P Nei…?

We build cities of sound

Det er utrolig hvor mye musikk kan gjøre med inspirasjonen og humøret!

Gjenbruk av gammelt bilde, med litt versjonering for å illustrere følelsen av god musikk :)

I dag hadde jeg endelig litt tid til å sette meg ned og lete etter ny og gammel musikk, og etter å ha sittet pal i sofaen i to timer og bare hørt på gode toner, fikk jeg plutselig lyst til å plukke opp kameraet igjen og ta bilder.

Typisk nok har det blitt mørkt ute, så det blir ingen bilder i dag, men forhåpentligvis får jeg en fotoboost nå når det blir lysere framover. Håper det! :) Bloggen har ligget brakk lenge nok nå.

To musikktips for spesielt interesserte: Massive Attack – Paradise Circus (Gui Boratto remix) og Covenant – Ritual Noise [Spotify].

Barbra Streisand!

Jeg har funnet den perfekte fredagslåten (akkurat nå i allefall)! Duck Sauce – Barbra Streisand:

Tar skikkelig av etter ca. et halvt minutt! Woo-ooo-ooo! :D GOD HELG! *danse* [Spotify]

Please

Jada, jeg skal snart dra meg opp av denne bloggdvalen. Jeg har masse småting å fortelle, men i dag blir det kun en musikkanbefaling for dere som skal sitte hjemme og kose dere med te og drømme dere vekk fra høstregnet.

Lamb – Please (fra 2003)

Ellers kan dere også høre Silje Nes – Hello Luminance. Denne har jeg foreløpig bare funnet på Spotify, her. Ellers kan du høre mer på MySpace. Nå skal jeg pakke stæsjet mitt ut i bilen og kjøre hjem til Meråker, for vi skal på dansekurs. :) God helg!

Roger og veggen

I dag har jeg brukt to timer og nesten tre tusen kroner på å gjøre meg selv og resten av familien glade. I to glade timer satt jeg og trykte på F5-knappen på Billettservice samtidig som jeg ringte dem, forbannet dem og rev meg i håret og trykte F5 igjen. Og plutselig satt jeg med fire billetter til Roger Waters på Telenor Arena 1. mai neste år! :D Riktignok 2700 kr fattigere, men det tror jeg nok det er verdt!

rogerwatersBildet er på sylfrekt vis stjålet herfra!

Så nå blir det Roger Waters – The Wall om åtte måneder, så vi får vel starte nedtellingen allerede nå ;) Begge konsertene ble utsolgt i løpet av få timer, så jeg tror jeg hadde flaks som klarte å grabbe til meg de fire billettene vi fikk. Jippi! :D

S-t-r-e-e-e-e-t-c-h

Jeg trodde aldri at jeg skulle legge ut musikk av Justin Bieber på bloggen min. Men man skal aldri si aldri. En som kaller seg Shamantis på Soundcloud har nemlig ved hjelp av et gratisprogram kalt «PaulStretch» strukket ut en Justin Bieber-sang 800% og fått til noe som er ganske forskjellig fra tyggisgnålingen som vanligvis kommer ut av munnen på guttebassen:

Veldig beroligende og veldig merkelig at det går an å få til noe så stilig! Jeg aner ikke hvordan originallåta høres ut, men jeg vet at dette er noe jeg kan sitte og høre på i lange tider, hahaha :D Les mer og hør hele låta på 35 minutter (!) hos NRKBeta!

Aleksander With in concert

Det er så forbaska mange feriebilder å gå gjennom, så i mellomtiden kan dere få se hvordan det så ut da Aleksander With holdt konsert på Britannia på søndag.

with1

alwrwd

joakim
SuperJåkim var der også, med sitt jente-entourage :P

with2

They chained his feet and broke his back

Her om dagen oppdaget jeg at bandet jeg forgudet da jeg var 16 år har sluppet ny plate, sånn uten videre! Jeg elsket Kula Shaker av hele mitt hjerte i 1999 da jeg spilte albumene «K» og «Peasants, pigs and astronauts» for full guffe på discmanen min, selv da jeg var på skolen. Dessuten syntes jeg at vokalist Crispian Mills var noe av det kuleste som fantes, men jeg har i ettertid innsett at han antakeligvis fikk LSD gjennom morsmelka.

På tross (eller på grunn) av det, har fyren og bandet klart å produsere en haug med god musikk, og etter å ha hørt gjennom det nye albumet «Pilgrims progress» som kom 28. juni, har jeg nå etter langvarig musikktørke endelig funnet meg fire nye favorittlåter. Her er en av dem; førstesporet «Peter Pan R.I.P». Elsker celloen!

Helgeanbefaling

Tre anbefalinger til helgen:

img_7144Sukkerhjerter

img_7304
Ramlösa med verdens beste smak

play
Disse sangene

Silje Kåfjords sang (kjent fra NSB-reklamen) kan lastes ned her, helt lovlig :) Helgen for min del skal tilbringes i Trondheim med kjæresten og min nyinnkjøpte elektroniske gadget som jeg skal vise frem senere en dag!

«Pappa han tisse på kanten!»

Okei, jeg bare måtte stjele denne som Lina har lagt ut på bloggen sin (<– sjekk den ut, herlig blogg!). Denne videoen er aldeles nydelig, og kan ikke beskrives, må sees:

Fark – Gla i dæ læll

PS: For å slå av engelsk teksting, trykk på CC i menyen helt til høyre i avspillingsvinduet. Få også med deg slutten på videoen når onkel Vegard «ska gjøm sæ» og skaller i mikrofonen :P