Kan planter bli syke?

(UPDATE: Jeg tror byllene/klumpene faktisk skal være der! De kalles «tuber» på engelsk, og er et slags rotsystem hvis jeg har forstått det riktig. Planten heter «String of hearts» eller Ceropegia woodii på latin. Så vet dere det. Kanskje jeg har ødelagt planten min i stedet for å helbrede den :/ )

Jeg spør, fordi jeg tror en av mine er alvorlig syk :-( Den har vært syk lenge, og i dag tok jeg jobben med å fjerne alt som var dødt og ødelagt på den. Den har fått masse ekle kuler, og jeg vet ikke om de skal være der eller ikke, er det noen som vet litt om planter og kan fortelle meg om alt håp er ute? Jeg prøvde i allefall etter beste evne å operere bort kulene i dag :P

To nærbilder på klumpene, samt et utsnitt av «operasjonsbordet». Nede til høyre ser man den syke vs. den friske planten (men jeg aner ikke om de er av samme art, de er faktisk bittelitt forskjellige…).

Huff huff. Jeg syntes jo det var så tragisk da dette skjedde, håper denne klarer seg! Og for å vise at jeg ikke er heeelt håpløs med planter, må jeg vise frem påskeliljene jeg fikk av Monica og Lene, to venninner som var på besøk her forrige helg. Den lever – enn så lenge :P

25 kommentarer til “Kan planter bli syke?”

 1. Joël sier:

  Kanskje jeg smittet den og den ble bare litt forkjølet! :P

  janne svarer:

  Litt forkjølet? Du oppfører deg som om du er dødssyk, så da går det vel åt skogen med den stakkars planten min :P

 2. Renate sier:

  Huff jeg er sykt dårlig med planter, så kan ikke gi noen diagnoser dessverre! :S God bedring!

  janne svarer:

  Takk takk, skal viderebringe ønsket om god bedring ;)

 3. Har dessverre ikke peiling :(

  janne svarer:

  Hehe, tror egentlig de færreste kan stille diagnose her :P

 4. Pia Annette sier:

  Mulig de har begynt å produsere frø, noe som er klumpene. Men jeg aner ikke. Det er sikkert byller :(

  janne svarer:

  Æææ, byller! :( :(
  Jeg klipte i stykker en klump, men inni så den ut som en sånn cantaloupemelon. Trodde det skulle være noe gørr inni der. Alle greinene med byller på hadde dødd, så jeg tror ikke det er frø. Ååå, stakkars plante!!

 5. Pia Annette sier:

  KAST DEN! ÆSJ.

  janne svarer:

  What? Neeei! Man kaster jo ikke ungene sine når de blir syke heller :P Nå har jeg operert den, og jeg er overbevist om at den er på bedringens vei!

 6. Heidi sier:

  mine å blir sånn, så gir jeg det ett glass vann å da våkner de til liv igjen :D

  janne svarer:

  Vann har ikke hjulpet på klumpene her i allefall :s

 7. Hahaha. Du er nå søt! :D

  janne svarer:

  …og dårlig til å passe på planter :P

 8. Susanne sier:

  Aw, så søtt! Jeg vil også bry meg om planter:0 Imponert! Føler du personifiserer dem, så jeg synes synd i dem jeg også nå!

  janne svarer:

  Jeg GJØR det! Jeg personifiserer alle ting, det er faktisk litt slitsomt innimellom :P

 9. SV: Håper du hadde en herlig fredag og får en flott dag på jobb i dag søta <3

  janne svarer:

  8-O

 10. Renate sier:

  Sv/ Plutselig en dag står du opp, så poff – ingen snø! :o Det blir ^^ Takk takk, tenkte jeg måtte spire litt her på bloggen i takt med året :)

  janne svarer:

  Det ser ut til å rette seg nå, nå har vi hatt to dager med sol og temperaturer på opp mot 15 grader! :D

 11. Juliee sier:

  Lenge leve freia påskeegg! :mrgreen:
  Det var sånn jeg fant ut om deg :)
  Jeg liker nettsiden din.. Hva har du gjort i helga :oops:
  Jeg har vært i Svergie jeg :) Da kjøpte jeg freia påskeegg og det er derfor jeg fant ut om denne nettsiden!
  Hyll freia! :D ;)

  janne svarer:

  Hehe, så hyggelig! Freia Påskeegg er fantastisk gode, helt enig med deg! PS: legg igjen bloggadressen din neste gang da :)

 12. Juliee sier:

  oj, er klokka 1945? :O
  Må ikke skuffe leserne mine! Skal jo blogge jeg :)

 13. ★MK★ sier:

  Huff jeg kan desverre ikke hjelpe med slikt. Har ikke den slags selv faktisk, mye pga allergi da. Så prøver å ikke tenke på alle de fine, spennende formene, fasongene og fargene de kommer i

  janne svarer:

  Her i huset virker det som om det er omvendt allergi, at plantene er allergiske mot meg :/

Si noe!

:) ;) :s :P :( :-x :/ :D <3 more »