Now entering hamster mode

I september 2010 hadde jeg time for å operere ut en visdomstann som hadde vært litt plagsom. Oralkirurgen mente imidlertid at jeg ikke trengte å ta den ut, og at den ville komme opp normalt i kjeften etter en tid, og at jeg ikke trengte å operere. Så jeg ble sendt hjem med uforrettet sak, og var egentlig bare glad til.

Men i vinter begynte tanna å volde problemer igjen, sist så ille at jeg ikke en gang klarte å gape over Freia Juletrekuler. (De er jeg ganske glad i, så det ble nesten litt krise.) Dermed ble det ny time til ny oralkirurg, og den timen var altså i dag.

På forhånd hadde jeg gjort som jeg alltid gjør, google etter hvordan folk har opplevd slike operasjoner. Der var det selvfølgelig bare skrekkhistorier å oppdrive, og ba tannlegen tynt om at han måtte være snill med tennene mine. Tannlegen (han het Lazslo – stilig navn!), var veldig trivelig og grei, og lovte på tro og ære at det ikke skulle gjøre vondt.

- Men jeg er ikke redd for vondt, jeg er redd for lydene, sa jeg.

Men de fikk han jo selvsagt ikke gjort noe med. Så jeg ble nødt til å sitte der og høre på alt som ble gjort, og ba like godt assistenten om å forklare nøyaktig hva som foregikk, slik at jeg hadde kontroll. Hun sa:

- Nå snitter han i tannkjøttet ditt. Nå skyver han det til side. Nå ser vi tannen. Nå skal vi bare borre litt i kjevebeinet for å løsne tannen. *borre borre* Nå skal Lazslo bryte opp tannen litt. Nå kommer du til å høre et knekk. *knekk* Nå er kronen ute. Nå skal vi bare bytte borr og borre litt mer. *borr borr, knekk knekk* Nå er den ute!

To-tre sting rikere og 1700 kr og en tann fattigere nå. Veldig mye mindre komplisert, mindre tidskrevende og mer lydløst enn jeg hadde turt å håpe på. Nå sitter jeg hjemme og venter på at bedøvelsen skal gi seg helt. Jeg har fått Ibux beregnet på hest og har benket meg med vintersport på TV og bok i fanget. Så får vi se hvor mye hamster jeg blir i løpet av dagen.

Tenk at en så liten ting kan gjøre så vondt. Det skal bli deilig å slippe betennelsene.

Nå ser jeg sånn ut. Litt hoven på venstre side, lover å oppdatere om det blir mer!

Så alle som er nervøs for slike operasjoner; nei, det er ikke behagelig, men det er heller ikke vondt. Og det er mye bedre å få dem ut, slik at de ikke plager deg resten av livet. Så det så!

18 kommentarer til “Now entering hamster mode”

 1. Vibeke sier:

  Har vært i gjennom to visdomstann operasjoner, så alle fire er borte. Til meg var lydene såpass ille at jeg lå med iPoden på full guffe og selv da hørte jeg dem…

  janne svarer:

  Wæææ… Æsj! Jeg skal gjennom en til, men da er alle ute :P

 2. Siv sier:

  Ja, nååå slipper du problemer; HURRA!

  janne svarer:

  Enig; hurra!

 3. ithil sier:

  Det gikk jo bra, hurra! :D Nå kan du lime sammen de to bitne og lage et pent smykke av tanna di ;D

  janne svarer:

  Den ble brukket såpass brutalt av at den ikke går å lime sammen på normalt vis. :/

 4. Nina C. sier:

  Det hørtes ikke noe godt med vond visdomstann:S Håper hevelsen etter operasjonen går bort etterhvert:)

  janne svarer:

  Gikk veldig bra! :D

 5. Renate sier:

  Jeg får helt vondt inni meg av å lese denne, grøssninger. Verste jeg vet, borre… Jeg grøssa bare jeg skrev det ordet!

  Huff, men nå er det iaffall gjort for din skyld, og da trenger du ikke bekymre deg for det no’ mer :D

  janne svarer:

  Hehehe, borringa er definitivt verst. Har bare en igjen nå, og DA er det ute av verden!

 6. For en grusom beskrivelse! Men det er jo greit med kontrollen, som du sier. Godt å få den ut da, selv om tannlege er steike dyrt!

  janne svarer:

  For min del var det slett ikke så ille pris, men jeg hadde jo forventet meg mange tusen. ;)

 7. Trille sier:

  Godt nytt år! :)
  Herregud, stakkars deg! Det er ikke stas med tenner, jeg hater dem. Jeg opererte visdomstanna mi ut under full narkose, haha. Det var ikke billig, men det var så verdt det. Jeg har sykt tannlegeskrekk. Lydene er ille, ja. Isj. Mamma hører på musikk når hun er hos tannlegen. :D Det er lurt, det. :)
  Håper du slapp å være supersløv hamster. :)

  janne svarer:

  Jeg tåler ikke narkose, så jeg måtte pent finne meg i å være våken ;) Ble litt sløv av ibuxen, men ikke mer enn at jeg kom meg til butikken for å kjøpe sjokkis (altså mat) ;)

 8. k. sier:

  Åj.. sånt er litt skummelt, men bra det gikk så fint! :D

  janne svarer:

  Enig! Over all forventning faktisk!

 9. Heidi Karethe sier:

  Spent på om du oppdaget at dag 2 og 3 var verst? Det var det nemlig for meg. Var ikke særlig hoven den første dagen og tenkte heyhey, dette er jo en lek! Men da jeg våknet dag 2 og så meg i speilet…. uff.

  God bedring i hvert fall :)

  janne svarer:

  Jeg ble blå og gul, men hadde ikke noe vondt, bortsett fra at stingene var plagsomme. Men de fikk jeg tatt etter et par dager, og da var alt bra :D

Si noe!

:) ;) :s :P :( :-x :/ :D <3 more »