Tella & Janne

Advarsel: hvis du ikke liker edderkopper, er det sikkert lurt å stoppe å lese her, og google «cute kittens» istedet. Her, jeg har gjort det for deg: lenke til søte kattunger.

Jeg har bare så lyst til å vise frem hva jeg klarte tidligere i høst, nøyaktig ett år etter at jeg postet innlegget med Aragog/Shelob/Cthulhu i hovedrollen.

Edderkoppskrekken har hatt bolig i meg så lenge jeg kan huske, og den skiller ikke mellom store eller små, levende eller døde, med nett eller uten. Alle har vært like skumle, og bare tanken på å møte en tarantella uten glassbur rundt har vært fryktinngytende. Så da jeg plutselig, og uten forvarsel oppdaget Tella i teltet vårt under P3Aksjonen, bråstoppet jeg i døra og var nesten på vei ut igjen før jeg fikk sagt «araknofobi».

Tella var likevel ikke helt løs, hun var trygt plassert i en plastboks, og hadde ikke tenkt seg noen steder. Og så satt hun helt rolig. Derfor tenkte jeg at det ikke kunne være helt krise å være i samme rom i det minste. Og så begynte jeg å tenke at det kunne jo være litt morsomt å ta på boksen hun satt i. Og så fant jeg ut at det kunne være interessant å holde henne. Hun er jo tross alt full av pels:

12145047_412491078962023_270994922_nFoto: Rashid Akrim/NRK

Jeg tror faktisk at størrelsen og gemyttet gjorde utslaget. Hadde hun hoppet opp og ned i boksen sin, hadde jeg jo aldri turt dette, for tenk om hun hadde fått panikk og hoppet rundt og satt seg fast i håret mitt, herregud!

Men siden hun var litt bedagelig og litt nysgjerrig, gikk det så fint, så! Og så hadde hun kjempemyke føtter! Litt som en skeptisk kattunge, bare med dobbelt antall bein og øyne :P

Dette har på ingen måte kurert den vanlige edderkoppskrekken min. De der store husedderkoppene som av og til dukker opp inne, gir meg fortsatt adrenalinstøt, og jeg kunne aldri tatt en sånn i hånda mi, fordi de er så raske og forsvinner hvor som helst. En tarantella vil man jo stort sett alltid se og sånn sett vite hvor den er til enhver tid.

Mvh, stolt edderkoppholder.

 

7 kommentarer til “Tella & Janne”

Si noe!

:) ;) :s :P :( :-x :/ :D <3 more »