The Comeback Kid

Det er ikke bare Ole Einar, Lars og Halvard som klarer å ta medaljer i skiskyting. Jeg kan det også.

dscn07451

I dag var det klart for det årlige Martin Stokken-rennet på Nilsbyen i Trondheim. Et renn jeg elsket å være med på før, da jeg var 12 år eller noe deromkring. Løypene er fine, og det er alltid velarrangert, samt at det er full premiering i alle klassene.

Som kjent skal jeg jo gå maraton i Sveits om tre uker, så jeg har jo drevet og trent for å kunne komme meg gjennom de milene det er snakk om. I januar, på en av mine treningsturer, «fant» jeg altså igjen disse løypene på Nilsbyen, hvor jeg ikke har vært på minst 6-7 år. Og løypene er minst like flotte nå som da, og jeg hadde en usannsynlig bra treningsøkt den kvelden. Etterpå begynte jeg å tenke litt på å stille på et skirenn her, mest for moro skyld, men også for å teste formen litt.

Så viste det seg at Midt-Norsk mesterskap i skiskyting skulle holdes på Nilsbyen, i samband med Martin Stokken-rennet. Dessverre ble jeg sjuk i begynnelsen av februar, og mistet to uker med trening, og trodde at jeg bare kunne se langt etter å være med her. Den siste uka har likevel formen vært stigende, så jeg fant ut at jeg skulle stille likevel, man TRENGER jo ikke å gå for full pupp hele veien, med mindre man tenker å vinne. Og det var liksom ikke målet mitt etter å ha hanglet i to uker.

Klokken 14.58 i dag stilte jeg til start i min første skiskytterkonkurranse på 7 år. I forkant hadde jeg trent i litt over to måneder, og hadde hatt EN skyteøkt (også den første på veldig lenge). Veldig godt utgangspunkt med andre ord.

dscn0735Kaldt, men fint!

dscn0731Før start: Jada, neida, er ikke nervøs, så det… «Det kjæm te å gå bra, herre sjø!»

dscn0736Men pipa fikk en litt annen lyd etter en del kilometer med feilsmurte ski, ødelagt stav og generelt ræva form.


La meg si det sånn: det er ikke noe særlig når værmeldinga lyver. Jeg hadde smurt med litt for mild glider, og hadde omtrent ikke glid da det viste seg at det var 6-7 minusgrader i løypa, og ikke 2-3 som jeg hadde tenkt (eller bestilt…). I tillegg klarte jeg å brekke piggen på trinsa på staven på den mest idiotiske måten man kan tenke seg. Også var det dette med at jeg hadde vært sjuk da.

MEN – og dette er et stort MEN: JEG TRAFF TI AV TI BLINKER! Slå den! :D

dscn0741
Tilslutt ble det en tredjeplass i klassen, og jeg fikk sølvet ettersom andremann (kvinne) ikke var fra Midt-Norge. Helt grei ordning synes jeg!

dscn0743Gjett HVEM som syntes det var mest stas med medalje i dag?
«Hallo! Vilde! Ta bilde av meg, da!»

Jeg er strålende fornøyd! Hvis man tenker på at jeg bare hadde skutt tre ganger de siste to årene, hadde elendige ski (takket være meg selv), ødelagt stav (også takket være meg selv) og temmelig haltende form (ja… det er vel også takket være meg selv), så er ikke dette så ille, nemlig. Medlem av «Nullerklubben» (for å ha null bom i et regionalt mesterskap) ble jeg også!

assistant-coach

Og prisen for best assistant coach går til Vilde som har tatt bilder, bært ski, staver og børse og peppa meg i hele dag! :mrgreen: Thænk ju!

Så sånn var den dagen.

Neste etappe går i Sveits, og er 4,2 mil lang. Uten børsa på ryggen. Uten mulighet for å imponere på standplass.

17 kommentarer til “The Comeback Kid”

  1. Arne Grete sier:

    Hurra!!! Du e så flink!!!
    Nuss å klem:)

  2. janoscar sier:

    Kamuflerer! Tøft!
    Nægd me medaljen å! :p

  3. th00mas sier:

    w000t!
    Detta er jo sjukt bra!

    Gratulerer masse! :D

  4. mam sier:

    Vi heie på dæ! Heile tia!

  5. Rita sier:

    Haha, fantastisk! Å æ lure verkele på om du seriøst knækt piggen på denj mæst idiotiske måtn Æ kanj tænk mæ…

    Æ har mine tvil der ailtså ;)

  6. Rita sier:

    Forræstn… Kess uttales Joël?

    Når æ les d innji mæ så sei æ leksom Jøel. Men d må vel bli feil. Ka me Joul? You tell me!

    :)

  7. Rita sier:

    Å keffår e æ ein sur lilla fyr mens annjafælk har bilde på sia tå kommentarn sin? :)

  8. janne sier:

    TAKK takk takk, allihopa! :D

    Rita: 1. Æ kan sei det seinar en gång kess æ gjor det. 2. «Sjåel» [tenk fransk uttale] 3. Gravatars. Registrer e-mailadressa di på gravatar.com eller skriv inn e-mailadressa di så fe du en random gubbe i stellje for han vanlee lilla gubbinj!

  9. Blondhild sier:

    Gratulerer så mye. Dette er jo kjempebra, og i tillegg var du jo syk i forkant. Så Joel er i Kina han. Jeg har vært i Kina, for noen år siden. Eneste problemet for meg der var at jeg til stadighet glemte at det var 6 og 7 timer forskjell på Kina og Norge. Så jeg ringte hjem i hytt og pine og skjønte liksom ikke problemstillingen da jeg ringte klokken 1 på dagen i Kina. Man kan jo kanskje forstå det når man tenker seg at Kina ligger 6-7 timer foran oss i tid.
    Skal du ha med deg fotograf til Svetis og? Håper det. :O)

  10. Vilde sier:

    Jeg stiller lett opp som fotograf i Sveits oxo! :P Meen, vet ikke heelt om jeg orker å henge meg på slep i 4 mil assa… Og, hvem spanderer flybillett?

  11. janne sier:

    Hehehe! Skulle gjerne hatt med fotograf ja, men tror jeg må fikse biffen sjøl nedi der… Spørs om jeg ikke har nok med å komme meg gjennom :)

  12. Joel sier:

    Kan ta bilde naar jeg er i maalet og venter paa deg! ;-)

  13. janne sier:

    Haha, da må du vente leeeenge tror jeg ;) Du kan sikkert reise hjem etter at du har kommet i mål, og så komme tilbake dagen etter for å ta bilde når jeg kryper over målstreken! :P

  14. ane sier:

    flink flink flink :)

  15. kikki sier:

    også kom dere på mækkern da, jeg likte det jeg :)

  16. janne sier:

    Jeg og. Ingenting er som sunn, god husmannskost etter en dag i skiløypa! :D

Si noe!

:) ;) :s :P :( :-x :/ :D <3 more »