2444 km på 28 timer

For at ikke Rita og Broder Oscar skal få mark av mangelen på skikkelig æ, ø og å når jeg blogger fra Sveits, har jeg nå skrevet blogginnlegget i Word først, hvor man da altså har muligheten til å få nordiske bokstaver ved hjelp av et enkelt trykk på ctrl-tasten. Til ære for dere, håper dere er fornøyde ;)

Vi er nå i Davos, etter 28 timer i bilen. Vi startet kl 06 fra Meråker på fredag, og var fremme i Davos kl 10 i går, lørdag. Tror vi hadde tre skikkelige pauser hvor vi stoppet og strakte på beina, pluss to ferjeturer hvor vi var ute og ruslet. Turen gikk mye fortere enn noen av oss hadde turt å håpe på, mye på grunn av gode veier i Sverige, Danmark og Tyskland (og fartsgrenser på 120 km/t eller mer… :P ) og også på grunn av lite trafikk.

Å kjøre gjennom Tyskland om natta er helt kurant, det meste av trafikken er trailere, og de ligger alltid i høyre felt. Alltid. Dessverre ser man innimellom de trailerne som vingler mellom hvitstripa og feltet til venstre for dem. Da er det bare å blinke med lysene og kjøre forbi dem, og håpe at sjåføren holder seg våken til neste rasteplass.

Vi har sovet og kjørt på skift, og det har fungert overraskende bra. Litt lite sosialt, men det får nå så være ;)

Så, for å oppsummere: Meråker, Norge – Sverige – Danmark – Tyskland – Østerrike – Davos, Sveits = 2444 km = LANG tur! Så vi har faktisk sovet i 17 timer etter at vi kom fram. Fredag og lørdag forsvant som dugg for solen, og nå venter en uke med sjokoladeyoghurt, pingvindrops og sveitsisk atmosfære før vi drar til sydlige breddegrader. Og når vi kommer tilbake derfra, kommer mamma og pappa også nedover. Blir bra!

Bilder kommer snart, dersom jeg bare husker å ta noen…

Ellers sitter jeg og ler av dette. :D

Bis später!

4 kommentarer til “2444 km på 28 timer”

  1. Liv sier:

    Respekt!!!!

    :)

  2. Rita sier:

    Æ e MEGET fornægd! :) Å håpe ferien blir heilt strålende – verke som d e topp så langt vaffal:) Flotte greier:)

  3. Bruder sier:

    Flotters! Vi jabbes vel muligens fyrrynjaatt, men di fe ha en straalende feri!
    Minn mora å farinj på at æ vil ha sjokoladeyoghurt!

  4. Viidar sier:

    …. Og dere er fortsatt venner? Heftich tur! :)

Si noe!

:) ;) :s :P :( :-x :/ :D <3 more »