No man needs a vacation so much as the man who has just had one

Om et par timer skal jeg ta med meg en vinflaske og vende snuten hjemover til kalde Meråker og kikke litt etter varmere strøk på nettet.

For, ettersom jeg var så heldig at jeg fikk igjen noen øre på skatten OG har et reisegavekort på 3K til gode, har jeg nå så smått begynt å tenke på ferie.

Jeg har ikke vært på skikkelig sommerferietur siden familen stakk til Kroatia, og det begynner å bli noen år siden, så nå er det på tide å komme seg ut  i verden igjen.

Men hvor? Jeg trenger tips, gjerne både til storbyer og det man kaller «sydenferier».

beach_bourgasEr det for eksempel fint å deige seg på beachen i Bulgaria?

Kriterier:

varmt
fin strand
(gode muligheter for) fint vær
ikke så himla dyrt å reise dit
gjerne billig å leve (som i mat og drikke. Gjerne billig øl også ;) )

Det er sikkert nærmest umulig å få til alt dette på et og samme sted uten at det koster skjorta, men til nå har jeg snust litt på Bulgaria. Noen som har vært der? Var det altfor varmt?

malta016Malta hadde vel kanskje heller ikke vært helt feil?

Har også tenkt på Amsterdam som storbyferie – hvordan er det der?

Kom med alle reisetips du har! :D

funny-pictures-your-cat-is-on-vacation

8 kommentarer til “No man needs a vacation so much as the man who has just had one”

  1. Arne Grete sier:

    Bulgaria – Varmt å fine strender. Men ikke superspennende..litt typisk charter..
    Amsterdam – Deilig øl, bra uteliv, ingen strender, men veldig spennende by med mange muligheter.
    Ka med Kreta, hørt veldig my bra om det:)

  2. Monika sier:

    Kreta er veldig fint. Platanias eller Agia Marina. Mye turister, men en sjarm uansett. Rethymnon er også bra, men finere strender i Platanias/Agia Marina.

  3. Heidi sier:

    Hawaii?

    Det er i alle fall lov a droemme… hehe ;) Anbefales paa d varmeste, bokstavelig talt!!!

  4. Tim Hagen sier:

    Hawaii, yes! Great memories from there, and Oahu is a fun island to explore. So is Malta – better than expected, and when you need to give your sunburn a break, there is amazing history and culture to take in. They have at least a few summer events that are worth planning around, like the Gozo Music Festival. Here’s a video from our trip that might whet your appetite: http://vodpod.com/watch/1260949-11-days-in-malta?pod=timmyjimi

  5. Hildblond sier:

    Ferietips ja. Jeg vet ikke om jeg kommer på noe som både er storby og som har strand liksom. Jeg har som regel reist en plass til strand og bading, og da har jeg gjerne ikke vært overbegeistret for selve byen. Jeg haddde før tenkt at storby kanskje ikke var det helt store i sommervarmen heller. MEN i sommer fant min samboer og jeg på at vi skulle dra på Interrail for voksne. Med litt småjuks (betalte litt ekstra) ble det ikke ikke mye dagsitting på tog, mest sovelugarer på natta. Så vi tok fly til London. Den billetten var billig og grei. London var en fantastisk by. Jeg ble helt betatt. Det var så mye der. Vi dro på konserter, var på Madame T og Piccadilly Circus blant annet. Hva som skjer i de forskjellige byene kan du sjekke her:http://www.ticketservice.no/ Fra London tok vi dette undervannstoget til Paris. Det tok bare ca 3 timer. Paris var jo helt fantastisk. Fra Paris dro vi med nattog til Firenze eller Florenze. Jeg kan love det at det ikke er noe særlig problem med nattog i Italia. Lugarene hadde egene bad med dusj og selve vogna hadde en egen mann som hadde 4 lugarer han hadde ansvaret for. På morgene kom han med kaffe og frokost. Ikke verst. Vi toget til flere andre byer også, og er du interessert så kan jeg finne ut hva den kostet den interrailbilletten og gi mer info om hvordan vi reiste. Vi var nå også innom Venezia. Snakker om romantikk, og innom Roma. I Roma var det kanskje i det varmeste laget, men spennende var det likevel da vi kom til Coloseum. Et eldorado for de som liker å fotografere.
    Av strender og slikt, likte jeg veldig godt nordsiden av Tenerife. (Tor Heyerdal sitt rike.) Det er jo litt charter, men samtidig er naturen på nordsiden av Tenerife veldig urørt. En by som heter Poerto De las Cruz. http://www.arguineguin.no/puerto-de-la-cruz.htm Veldig spesiell plass med en spennende med flotte klipper og fjell som stammer fra den gangen det var vulkan der. Det er en mange spennende butikker og restauranter der. Og man kan dra på Teide som ligger 3000 (enda mer hvis man drar på toppen) meter over havet. Jeg var der og følte at jeg hadde havnet på månen. Spennende! Nydelige strender med mørk sand. Kan være litt bølger der av og til, men da kan man fine på andre ting enn å bade i havet. De har jo et havbasseng i byen..

  6. Ithil sier:

    Sydney! Og som Heidi sa: Det er i alle fall lov å drømme ;D

  7. Gunnhild sier:

    Gran Canaria, sei æ bærre:) Kjæmpeharry, og d e jo topp, spær du mæ:D
    Ska dit te høst`n æ:)

  8. janne sier:

    Takk for alle tips! Hawaii frister veldig, men det får bli når vi har spart en stund ;)

Si noe!

:) ;) :s :P :( :-x :/ :D <3 more »