Bambi på glattisen

Jeg har jo helt glemt å fortelle at jeg var på glattkjøring forrige mandag – temmelig nøyaktig 10 år etter første gang! Neida, jeg har ikke mista lappen eller noe sånt, oppdraget var faktisk å lage en radioreportasje om det.

Kjørelærer Andreas og medelev Martin.

Jeg har dessverre ikke bilder fra da jeg fikk prøve meg, men la meg si det sånn: jeg er MEGET overrasket over hvor mye som har forandret seg i bilene på ti år! Nå klarer jo bilene alt selv, mens «før i tida» var jo det å rette opp en sleng og rette opp kontraen etterpå lærebokstoff.

NÅ derimot, er det nesten umulig å kjøre på seg en sleng hvis du kjører en ny bil. Og får du en, kan du bare trykke in clutchen og la antispinnen ta seg av det, eller bremse rolig og kontrollert og la ABS-bremsene ta deg trygt ut av situasjonen.

Kjørelærer Andreas holdt på å le seg ut av ledd da jeg rattet som en gal for å rette opp en sleng jeg aldri fikk, så det var jo en aha-opplevelse :P

Jeg har dessverre ingen bilder fra da jeg kjørte, men jeg har lyd!

Janne på glattkjøring by jannehelen

Hehe :)

Fun (eller «fun») fact: man skal ALDRI ha på dunjakke når man kjører bil! Årsak: setebeltet blir ikke stramt nok, og i dunjakka er det bare luft (og litt dun), og luft beskytter ikke mot noe som helst. Man kan derfor få større skader av å bruke dunjakke enn å ta den av før man setter seg i bilen. Dette var ny informasjon for meg, og kanskje for dere også. Dagens moralpreken, barn!

12 kommentarer til “Bambi på glattisen”

 1. sv: tack så jätte mycket ;)

 2. Anna GL sier:

  Hmm, ingen dunjakke. Sjekk.
  Panikk om jeg skulle miste kontrollen på bilen. Sjekk.
  Glad for den beroligende beskjeden om nye biler på glatta. Sjekk.

  Puh.

  janne svarer:

  Gammel bil. Sjekk.
  Dunjakke. Sjekk.
  Tar den av før bilkjøring. Sjekk.
  Lært mye nytt. SJEKK.

  ;)

  Synes ALLE skulle hatt en oppfriskningskurs ti år etterpå :)

 3. Miss Jones sier:

  Haha, artig trøndere :P Frekk lærer! Studier sier jo at kvinner er flinkere bak ratter! :P

  janne svarer:

  Kjørelæreren sa at det ikke er noen som peker seg ut som «flinkest», men derimot at kvinner har flere uhell i lav fart, og menn flere uhell i stor fart. Ergo: vi er mer forsiktige ;)

 4. janoscar sier:

  Kjørelærer-andreas er jo et radiotalent uten like!

  - Si mæ, e’n dyr derre mikrofon der?

  janne svarer:

  Haha, ja! Vi like Andreas :P «Janne klart det kunststykket å skræm på en kjørelærer hjertefeil. Ha-ha!»

 5. haha:) det med dunjakkå hadde eg aldri kommen på!:) men det e jo ganske logisk da:)

 6. Blondhild sier:

  Joda, har gode minner fra min erfaring på glattkjøringsbanen jeg også. 2 år etter at jeg kjørte opp, måtte vi gjennom noe som heter Fase 2. Her var det blant annet glattkjøring med egen bil. Siden min bil akkurat da var på reparasjon (noe den ofte var på den tiden), fant jeg ut at jeg kunne låne Mamma og Pappa sin MAZDA 626 Svært så lett i ræva om jeg får si det slik. Mens jeg stod i kø og ventet på min tur ned i glattkjøringssvingen. Mens jeg stod der, fant jeg ut at jeg kunne røre litt på stereoen og da jooomet det plutselig musikk på full guffe ut av høytalerne. VIKINGARNA! Akkurat da var det selvsagt min tur til å kjøre…..jeg glemte hele musikken, røyken jeg hadde i munnen (Røyker ikke nå lengre) og vinduet som var åpent og oste avgårde ned bakken på glatta. Svirrsvirrsvirr, sa det og der stod jeg ved siden av veien, med snuten på bilen oppover. Motoren var kvelt, vinduet åpent og VIKINGARNA jomet…der satt jeg og poffet på røyken min da læreren kom å lurte på hvordan det stod til…..Jajja! Et syn for øyet, sa han….Hehe

 7. Milla sier:

  hahaha chihuahua, fønni!

 8. Milla sier:

  hehe så kjekt å hørra at me e like ;)

 9. Hjelpe meg, jeg suger i trøndersk! Men jeg skjønte i hvert fall at du ikke var så verst da, en 6`er ;) Synes det var veldig gøy med glattkjøring, selv om jeg skvatt litt da de rare figurene hoppet fram :P

Si noe!

:) ;) :s :P :( :-x :/ :D <3 more »